Door Louis Boumeester

 

De weersvoorspelling was niet gunstig maar desondanks waren er om 8:30 uur op het Willy van Essenplein 13 enthousiastelingen die de uitdaging zijn aangegaan om het weer te trotseren met de jaarlijkse rit naar en over de Holterberg met een koffiestop in Heeten bij Wicher, oudĀ  HDKS lid.
De start was ondanks de regenvoorspelling de eerste 45 minuten droog, wind mee richting Holterberg. Na Heeten even een tussenstop om de jasjes aan te trekken. Net Nieuw Heeten weer uitgereden reed Louis met Cees op kop en klonk er een harde sis. Louis reed lek, bleek een behoorlijk gat in de buitenband door glas. Even kort oponthoud en weer verder. Duurde iets langer als een F1 pitstop volgens velen. Gertie had de route in zijn gps, blijkt later een eigen versie te zijn die niet overeen kwam met het gpx bestand welke Bert had doorgegeven.
Eenmaal aangekomen bij de Motieweg waren er toch weer mensen bij die verrast werden door de steile startklim van de Holterberg. Van tevoren was er afgesproken dat er op de Holterberg losgegaan mocht worden. Louis reed een straf tempo de Motieweg omhoog gevolgd door de rest. Cees trok nog even goed door en langzaam maar zeker haakten er meer af en reden door in eigen tempo. Louis, Jan en Albert reden samen flink door richting het ontmoetingscentrum, de zon brak door en er was een mooie regenboog waar te nemen boven de heide op het hoogste punt van de Holterberg. Na een korte tussenstop werd koers gezet naar de koffiebreak in Heeten bij Wicher. De jasjes konden weer uit, helaas was de wind wel fors tegen bij vlagen. Gertie had de groep bijna bij de concurrent van Wicher afgezet, gelukkig was er nog iemand die het juiste adres wist. We werden hartelijk ontvangen door Wicher en Hannie. Er was koffie met appelgebak waarbij Jan wel een speciale wens had, het appelgebak 20 seconden in de magnetron zonder dat de slagroom er al op zit. Jan was nl bang dat ie een bevroren gebakje zou krijgen. Na dit lekkers werden we nog getrakteerd op de traditionele bitterballen welke snel op waren, opmerking hierbij was dat de mosterd best wel scherp was.
Na een half uurtje werd de tocht hervat richting Olst. Even nog een klein oponthoud door een lekke band. Omdat dit net naast een paar perenbomen was werden deze even getest of ze goed waren maar waren de peren nog niet rijp. De wind stak even goed op en er moest even tegen de wind in gebeukt worden. Gezellig met zijn allen compleet! weer het pontje bij Olst op en weer verder richting huis. Marcel rook de stal al en begon voor Oene even flink op kop te beuken, het leek wel of ie op tijd thuis moest zijn. Bij de Oenerbrug aangekomen splitste de groep zich op en reed een ieder naar huis. Het was een leuke rit waar dit keer het credo Samen uit Samen thuis is gelukt.
 

 


html templates website templates