75 km "Makelaar Schieven-Keizer" rit
Zondag 12 september Start 9:00 uur Boshuisweg, Gortel

Het was een dag waarop je afgaand op de weersvoorspellingen ´s ochtends uit het raam kijkt om vast te stellen wat wordt het vandaag, nat of droog. Het was droog en dat zou het blijven ook en dus lag het parcours van de 75 km rit er rustig, droog maar winderig bij. Gevolg was dat er op de parkeerplaats bij het boshuis een gezellige maar bedrijvige sfeer heerste voor de start van de jaarlijkse 75 km rit. Na een korte briefing van Henk Boeve vertrokken er net na negen uur circa 25 renners voor eerst een loze ronde en vervolgens 5 ronden koers. Een motorrijder en later ook een auto van de koersdirectie beveiligden en zorgden voor een koers die zonder ongevallen is verlopen.
Heren bedankt voor de begeleiding. De loze ronde deed zijn naam eer aan want er was niets loos, maar nadat de koers geopend was werd het anders. Menigeen probeerde weg te komen, maar het duurde tot de derde ronde voordat het iemand lukte. Rein Witteveen had een gat weten te slaan met het peloton maar de sluwe vos keek regelmatig achterom gaf non verbaal aan dat hij geen zin had om het alleen te proberen en de boodschap werd begrepen. Theo Brons, Jan Dokter en Roy Woensdrecht sloten aan en kop over kop reed het viertal goed samenwerkend door. Voor het passeren van start finish dacht Roy dat er elke passage een premiesprint was en sprintte weg. Dat er geen premie was werd hem door Rein Witteveen goed duidelijk gemaakt. Waar Rein de lucht vandaan haalde weet ik niet maar stilte gebied of niet het donderde even op de Elburgerweg en dit moet tot in de wijde omtrek te horen zijn geweest. De boodschap kwam over en gevieren werd er verder gereden, maar na ruim 1 ronde kwam aan deze ontsnapping een einde op de Gortelseweg. De koers lag weer open en dat was te merken. De ene keer hadden we genoeg aan een strook van 50 cm wegdek omdat het peloton een lang lint vormde en de snelheid hoog lag. En de andere keer had de weg wel
10 meter breed mogen zijn als er in een waaier gereden werd en iedereen probeerde zo min mogelijk wind te vangen. De gebroeders W. D en L. D uit V waren dit jaar niet van de partij maar ze waren al wel aan het trainen voor het volgend seizoen. De een was al met de looptraining bezig en de ander had zijn kroost in een fietskar gepropt en was al met krachttraining op de fiets bezig. Dat belooft wat volgend seizoen. Het duurde tot het begin van de vijfde ronde voor er weer een ontsnapping ontstond. Sander Pannekoek die zich voor zijn doen tot dat moment opvallend rustig had gehouden reed vlak voor de afslag naar Gortel weg en Tim Witteveen, Willem van Essen en Gerrit Schurink sloten aan. In het peloton viel het een beetje stil maar al rap had men door dat er wat moest gebeuren.

Bennie Overbosch gaf aan dat er maar een treintje gevormd moest worden om de achterstand in te lopen. Maar ja wie rijdt er dan op kop in dat treintje en wie niet? En zo duurde het tot aan het eind van de zesde ronde, op de kruising Elspeterweg en Elburgerweg, voordat de trein die door Bennie, Willy Dokter en Henri Nijboer aangevoerd werd het gat had gedicht. De groep was weer compleet en de finale kon beginnen. Wie rijdt er weg. En vooral wie haalt hem dan terug. Want je kunt wel iemand terug halen maar dan zijn er altijd weer mensen die slim in je wiel meerijden. Joost van Oosterhout had tactisch en energie zuinig gereden en probeerde het. In het peloton keek men elkaar aan en liet men Joost gaan. En alleen hard wegrijden is nou net een van de kwaliteiten van Joost. Sander Pannekoek probeerde niet écht het gat te dichten, maar had de ontsnapping van daarvoor ook nog in de benen en strandde. En toen het peloton in de laatste bocht naar de finish de sprint in zette was Joost niet meer te achterhalen en haalde hij voor zijn voltallig trotse gezin de overwinning binnen. Willy Dokter werd tweede voor Bennie Overbos,
Henri Nijboer en Eric Beekman. En ook al had je niet gewonnen de druiven waren deze keer niet zuur, met andere woorden alle deelnemers kregen een grote tros druiven mee naar huis.

Uitslag van de rit:

1e  

 Joost van Oosterhout  Vaassen  1:54:28 

2e  

 Willy Dokter  Heerde  1:54:41 

3e  

 Bennie Overbosch  Apeldoorn  1:54:44 

4e  

 Nenry Nijboer  Emst  idem 

5e  

 Eric Beekman  Vaassen  idem 

6e  

 Gerrit Schurink  Epe  idem 

7e  

 Bert Keizer  Vaassen  idem 

8e  

 Tinus van Huffelen  Epe  idem 

9e  

 Willem van Essen  Vaassen  idem 

10e  

 Ruud Sleper  Vaassen  idem 

11e  

 Harrie Zoete  Apeldoorn  idem 

12e  

 Sander Pannekoek  Vaassen  idem 

13e  

 Rein Witteveen  Epe  idem 

14e  

 Roy Woensdregt  Epe  idem 

15e  

 Jan Dokter  Epe  idem 

16e  

 Remon van Zuuk  Epe  idem 

17e  

 Albert Dokter  Heerde  idem 

Geen finish van:

 Harrie Gorkink 
 Theo Brons  
 Martie Bonhof 
 Wim Schakelaar 
 Henk Jacobs? 
 Henry Jacobs 
 Henk Koetsier 
 Jaap Fleming  
 Willy van Essen 

Eerste premiesprint:

1e  

 Bennie Overbosch 

2e  

 Roy Woensdregt 

3e  

 Tim Witteveen 

Tweede premiesprint:

1e  

 Bennie Overbosch 

2e  

 Roy Woensdregt 

3e  

 Tim Witteveen