Paasrit
zondag 27 maart

start 9:30 uur - Hoofdweg 35 Emst
Opening van het HDKS-wegseizoen

Op een mooie en frisse Paaszondag hadden zo’n 40 HDKS-ers zich verzameld aan de Hoofdstraat in Emst. Er waren wat nieuwe fietsen te bewonderen; anderen hadden hun ouwe-trouwe fietsje uit de schuur gehaald, even afgestoft en de banden op spanning gebracht. Maar iedereen had er wel weer zin in.

Ook de ATB-jeugd was present en zo kon iets na half tien een bont gezelschap richting de IJssel vertrekken. Al na 3 kilometer was de eerste lekke band te melden het gebeurde vlak voor de eerste beklimming (het viaduct over de A50) en de voeten mochten even op het asfalt rusten. Later langs de IJssel was er een vervelende valpartij van onze fietsende fotograaf (of fotograferende fietser) Gerrit Stokkers. Omdat er voorin de groep iets afgeremd werd moest er achterin wat meer vertraagd worden en met het fototoestel in de aanslag is remmen ineens een lastige aangelegenheid. Gelukkig kon Gerrit de tocht na een korte pauze voortzetten. Weer twee kilometer verder reed onze paashaas Henry (dubbel)lek. Maar met de hulp van de voorzitter werd ook deze tegenslag overwonnen. Ondertussen kon het rustende peloton genieten van het guitige staartje van de paashaas.
In het eerste uur werd er dan ook slechts 16 kilometer afgelegd.
Het tweede deel verliep voorspoediger en om kwart over elf waren we terug bij de Loarkit. Eieren, broodjes, koffie en andere versnaperingen werden genuttigd.
De vele kleine kinderen konden gaan eierzoeken (de paashaas kon eindelijk aan zijn eigenlijke werk beginnen) en het bestuur deelde nog wat kleding uit.
De kop is er af; het wegseizoen kan beginnen.

Overige foto's (van Sander Pannekoek en Gerrit Stokkers) :