20 april: Paasrit

Veel fietsers voor de traditionele HDKS Paasrit, met/zonder blote benen en/of armen. Windje was strak en een beetje fris wat de keuze moeilijk maakte. Ruim 25 fietsers volgden Erik voor een ‘snel’ rondje, de overige mochten achter Hermen Jan aan. Met de wind op kop waren er weinig liefhebbers om het peloton voort te slepen. Na wat wisselingen op de dijk namen de ‘oude mannen’ het voortouw en voerden het tempo weer op, wat al snel weer tot ho ho geroep uit de achterhoede van de (race) groep leidde.

Later in het bos nog effe lekker het luie zweet er uit kunnen fietsen en mooi op tijd in de ‘Loarkit’.
Behalve Erin Horst met lekke band in de laatste km dan.


De paasbrunch was dit jaar weer uitstekend verzorgd. Iedereen genoot van het lekkere brood van onze warme bakker Marcel Commandeur uit Epe. We danken hem voor deze sportieve actie.

De paaseitjes waren vrij gemakkelijk te vinden door de kinderen. Aan de grote eieren zaten prijsjes verbonden en waren beter verstopt. Noor de Wilde vond het grote groene ei en ging er met de hoofdprijs vandoor.

Foto's

 


 

 

27 mei: "veilig fietsen".

Dinsdagavond kreeg de jeugd en hun begeleiders de NTFU fietsbel uitgereikt. Ondanks het slechte weer waren veel jeugdleden aanwezig bij "de Bosrand". Fietsveiligheid is een belangrijk onderwerp geworden nu er steeds meer wielrenners op de weg zijn waar weggebruikers rekening met elkaar moeten houden. Een bel hoort vaak nog niet bij de standaarduitrusting van de meeste wielrenners. Onze vereniging wil uitdragen dat we fietsveiligheid heel belangrijk vinden en dat we daar ook actief mee bezig zijn. Eerder al hebben we de groepsgrootte angepast zodat renners van vergelijkbaar niveau samenfietsenenen we het verkeer minder hinderen. Ook het doordraaien in de groep en het aanstellen van wegkapiteins gaat onze aandacht krijgen. Alle leden krijgen een fietsbel of hebben er inmiddels al een gekregen bij aanvang van de training. 

28 juni: Samen Fietsen

Negen mensen met een lichamelijke beperking waren afgekomen op het initiatief van HDKS en Linda van Petersen om samen een mooie fietstocht in onze omgeving te gaan maken. Met 15 deelnemers van HDKS was de opkomst van onze vereniging goed tenoemen. Iedereen werd met koffie ontvangen in de gastvije kantine van VV Emst.

Er werden drie groepen gemaakt, 5, 20 en 40 km. De deelnemers kwamen veelal uit de buurt van Zwolle en iedereen genoot van de voor hen onbekende omgeving. Ook onze leden konden genieten van de omgeving omdat bij de aangepaste snelheid zoveel meer te zien was. Halverwege de route was er tijd voor koffie met appelgebak. De 20 km groep viel middenin een wedstrijd bij de waterskibaan in Emst zodat er nog nog een extra pauze werd ingelast. Dat kon mooi want de voorspelde regenbuien bleven uit.

 

Het was een bijzonder leuke ervaring voor de deelnemers en begeleiders en leden van HDKS. Dit is voor herhaling vatbaar! En we bedanken de vrijwilligers van VV Emst voor de gastvrije ontvangst.

 29 juni: Posbankrit

Twintig fietsers, waaronder 6 dames, vertrokken om 8.30 uur voor het rondje Posbank onder goede weersomstandigheden. Samen met Bert maar het voortouw genomen en de groep tot aan Hoenderloo de weg gewezen, daar mochten anderen het overnemen. Net voor Arnhem reed Thirza lek en kon Pa het bandje wisselen. Duurde niet al te lang maar eenmaal weer op pad moet je toch weer op gang komen. De snelle jongens konden zich niet inhouden en kozen het hazenpad in de eerste klim.Uw reporter liet het even lopen en haakte bij een ander groepje aan. In tegenstelling tot de ‘snelle mannen’ toch twee keer de Zijpenberg en Posbank beklommen.
Op het volle terras liet de bediening het een beetje afweten dus na één bakkie weer opgestapt voor de terugreis. Lekker jagen naar Laag Soeren om bij het kanaal weer samen te voegen en in een gestaag tempo weer naar huis. Onderweg toch nog even een buitje op de pletterpet. Was weer een leuk tochtje.Een grote opkomst was er zondag bij de jaarlijkse boerenkoolrit. Zoveel fietsende liefhebbers van boerenkool zagen we zelden bij elkaar. Het goede weer speelde uiteraard een grote rol. Er werd een gecombineerde groepvan senioren en jeugd gemaakt en een groep met snellere renners. Beide groepen waren 25 renners groot. Het werd een traditioneel rondje, langs de IJssel en via Wapenveld en Zuidweg naar van de Schepop. Er werd stevig doorgereden en er moest af en toe even pas op de plaats worden gemaakt. De senioren/jeugd groep was een goede zet. Er werd goed samengewerkt en goed gewisseld op kop. Voor beide groepen een leuke ervaring. Een aantal nieuwe jeugdleden en hun ouders konden zo mooi kennismaken met onze gezelligevereniging. Er was weer heerlijk gekookt voor de renners en de 20 familieleden en er moest regelmatig worden aangevuld. Prima verzorgd weer door het team van Ineke. Het wasgezellig en er werd nog lang nagepraat over het afgelopen wegseizoen.

 

 
 
nieuwjaarsreceptie
algemene ledenvergadering
GP de Ketting (16 juni)
Gisolarit (22 juni)
Klimtijdrit (13 juli)
Gisola Emster Veldtoertocht (18 oct.)

 

 

Uitreiking cheque Rabobank Clubkasfonds
Op 15 april zijn Arend en Harrie naar Wezep geweest voor de uitreiking van de cheque
van het Clubkas Fonds van de Rabobank.
Hiervoor hebben wij de afgelopen periode zoveel mogelijk stemmen proberen te winnen
om de clubkas te spekken.
Dit jaar leverde de actie een bedrag op van EUR 262,00.
Dit was wel minder dan vorig jaar omdat het aantal verenigingen groter was dan vorig jaar. 
De spoeling werd hierdoor wat dunner.
Desalniettemin een mooi bedrag om aan onze kas toe te voegen.

Iedereen die op ons heeft gestemd hartelijk dank hiervoor.

 
4 mei: Natascha Doornebosch "The Battle"

De start was om 10 uur vanaf de grote kerk in Epe waar we vlak voordien met een groepje de hoek om kwamen. Onze monden vielen bijna open, wat een opkomst er staat wel 60 man (waaronder 2 dames) te trappelen en de meesten kenden elkaar wel ergens van.
Het was niet warm deze dag, thuis vertrokken met een graad of 8 boven nul, maar in het bos merk je daar niet zoveel van. De eerste groep bestond uit bijna de helft van alle deelnemers waaronder echt serieuze lokale helden en grootmeesters! Ik heb dan ook besloten om met de tweede groep mee te gaan.

Het is een prachtige route door het Kroondomein. Ik heb vandaag veel plekjes gezien waar ik nog nooit was geweest en heb genoten (en ook wel afgezien). De statistieken van dit segment waar het vandaag allemaal om draaide; 48,6 kilometer, +/- 350 hoogtemeters in een zeer divers landschap, mooie uitzichten over heide, maar ook donker bos. De ondergrond was goed te noemen en soms iets mul maar op het eind nog een paar stevige plassen, waar ik natuurlijk even vol doorheen moest raggen, heerlijk.

 

Ton de Pie bedankt! Evenals de rest van het team, het was TOP... Ik zeg, dit mag best nog eens georganiseerd worden.Om de zondag toch in stijl af te sluiten hebben we gevieren een kopje koffie gedronken bij camping de Zandhegge, heerlijk op het terras nagenieten in de zon... 

 

Zondag 7 september: Holterbergrit

25 fietsers, waaronder 5 dames,  aan de start voor de jaarlijkse rit naar de Holterberg en nog wat ‘bergen’ daar in de buurt zoals de Hellendoornse berg, Ellerberg en Lemelerberg. Het werd een ‘heroïsche tocht, mist, regen en zon trotseerden, van alles een heel klein beetje dan ;-)  Ook nog twee lekke banden veroorzaakten wat oponthoud. Verder was het een leuke gezellige tochtdoor een mooie en grotendeels nieuwe omgeving die erg gewaardeerd werd. En het bestuur …… dat hebben wetotaal niet gemist ;-) Sander Pannekoek


Na een jaar van afwezigheid was Theo Brons weer de snelste van “de Zilveren Sigaret”.
Met een voorsprong van 14 seconden op Wim Herms wist Theo weer te overtuigen. Wim Karman werd derde en verspeelde daarmee zijn voorsprong in het clubklassement van Houdt De Ketting Strak, ten gunste van Wim Herms. Hierdoor kan Wim Herms het clubkampioenschap bijna niet meer ontgaan. Cees Philippo reed lek in de tweede ronde en moest helaas de strijd staken.


1 Theo Brons 50,32,40
2 Wim Herms 50,46,74
3 Wim Karman 51,03,49
4 Gerrit Peters 52,25,19
5 Bert Keizer 53,19,51
6 Bertus van de Burg 54,55,76
7 Dik Brummel 55,03,20
8 Hans Peters 55,15,72
9 Robert Leusink 55,47,91
10 Erik Beekman 55,52,39
11 Jurgen Kocken 56,39,48
12 Arend Stegeman 56,40,80
13 Jolanda v.h. Ende 57,20,56
14 Gertie Tellegen 57,35,31
15 Gerhard van Bussel 58,51,45
16 Arjen Pelgrom 62,08,25
17 Jolanda Karman 62,15,95
18 Judith Pelgrom 64,22,88

 

 

 

15 november: Rabobank-Sportsbalmcross

Drie geweldige winnaars bij de Rabobank-Sportsbalm Cross voor mountainbikers in Epe. Bij de dames kwam niemand minder dan de jeugdige talentvolle Romy Berends als eerste over de streep. Bij de jeugd zegevierde de vijftienjarige Demiz Hebing en bij de senioren was het Christian van Wamelen die aan iedereen zijn rug liet zien. De organisatie van de 24e Rabobank-Sportsbalm Cross bij De Nieuwe Vijver aan de Dellenweg in Epe was in uitstekende handen van wielerclub Houdt de Ketting Strak uit Emst.
Bij de senioren nam Christian van Waveren de leiding en deze stond hij ook niet meer af. Na 45 minuten plus 1 ronde van 2,3 km had van Waveren een voorsprong van maar liefst 3 minuten en 52 seconden op nummer twee, Gerrit Peters. Zeer fraai als derde eindigde Wim Herms uit Epe, die door deze prestatie zich clubkampioen 2014 van wielerclub Houdt de Ketting Strak mag noemen.
Bij de dames was de talentvolle Romy Berends uit Emst een klasse apart. Alle andere vrouwelijke deelnemers reed zij op een ronde. Als tweede eindigde de winnaar van vorig jaar, Annemiek van Loon en als derde kwam Nathalie Bourgonje aan de finish.
Bij de jeugd tot en met 16 jaar won Demiz Hebing voor Jerom Reinhard en Louis de Gruijter. Vanaf de start nam Hebing de leiding en stond die ook niet meer af.

 

 

Uitslag Rabobank-Sportsbalmcross
Heren
Christian van Wamelen
53,57
Gerrit Peters
57,49
Wim Herms
58,20
Johan Kanis
59,17
Peter van Grootheest
59,18
Bertus van de Burg
60,26
Sander Pannekoek
1 ronde
Gertie Tellegen
1 ronde
Erwin van Duinen
1 ronde
Erik Beekman
1 ronde
Dames
Romy Berends
56,34
Annemiek van Loon
1 ronde
Nathalie Bourgonje
1 ronde
Jeugd
Demiz Hebing
Jerom Reinhard
Louis de Gruiter
Jannes Veerman
Sylvian la Change


html templates website templates