75 km "Makelaar Veldhuis-Keizer" pelotonsrit
Zondag 20 mei
Einduitslag
tijd
verslag (Henk Boeve)
1. Theo Brons Apeldoorn
2. Bert Keizer Vaassen
3. Dennis Rijnbeek Utrecht
4. Henry Jacobs Emst
5. Willem van Essen Vaassen
6. Rein Witteveen Epe
7. Sander Pannekoek Vaassen
8. Albert Dokter Heerde
9. Jan Dokter Epe
10. Wilco Steunenberg Vaassen
11. Willie Dokter Heerde
12. Pascal Veldhuis Emst
13. Jacon Smit Heerde
14. Wim Schakelaar Vaassen
15. Anja Gorkink Vaassen
1.54.26
1.55.14
z.t.
z.t.
z.t.
z.t.
z.t.
z.t.
z.t.
z.t.
1.59.18
z.t.
2.04.47
2.07.09
z.t.
Met een geweldige laatste ronde is zondag Theo Brons uit Apeldoorn winnaar geworden van de “Veldhuis Keizer” criterium voor leden van wielerclub Houdt de Ketting Strak over 75 km.
Deze rit staat bekend als de “druivenrit”, omdat alle prijzen bestaan uit druiven. Bij het ingaan van de laatste ronde over 12 km was het peloton nog helemaal compleet. Brons weet van zichzelf dat hij geen goede sprinter is. Daarom demarreerde hij aan de achterkant van het parcours en met een voorsprong van bijna een minuut kwam hij alleen over de finish.
De sprint van het peloton werd gewonnen door Bert Keizer uit Vaassen. Op de derde plaats eindigde Dennis Rijnbeek uit Utrecht.
Vanaf het begin was de wedstrijd zeer levendig. Sander Pannekoek uit Vaassen en Jan Dokter mochten wel maximaal 40 seconden voorsprong nemen, maar daar bleef het ook bij. Grote pechvogel was Willie Dokter uit Heerde. Hij reed lek. Probeerde het nog wel met een andere fiets, maar kon geen aansluiting meer krijgen. Ondanks de pech eindigde hij toch nog als elfde.

Klik hier voor het verslag en de foto's bij Het Zeemleren Lapje

TERUG