RONDJE UTREG
zondag 15 april 2007
Dennis
Tien man (waaronder de Kettingleden Hans Bouwmeester (motard), Erik Beekman, Martin v/d Berg, Willie Dokter, Henry Jacobs, Fred Kers, Joost van Oosterhout, Sander Pannekoek en Ruud Sleper) vertokken zondagmorgen naar Utrecht waar nieuw HDKS-lid Dennis Rijnbeek voor de derde keer het Rondje Utreg organiseerde. Dennis heeft beroepshalve bij de Rabobank te maken met de begeleiding van (ex-)topsporters en zo staat er dan tegen twaalven een bont gezelschap bij hem op de stoep om te starten voor dit rondje van ruim 75 kilometer.

bij Dennis op de stoep


Nog nooit was het zo warm zo vroeg in het jaar. Om een marathon te lopen misschien niet ideaal, maar om een pittig tochtje door het centrum van het land te houden best lekker. Alleen komen in dit druk bevolkte deel van het land alle andere mensen ook op het idee om eens lekker buiten te zijn. Alles verloopt echter zonder problemen al moet je wel alert blijven fietsen (maar dat doen we toch altijd). Voor de iets mindere goden is er halverwege een splitsing, maar slechts vijf man maakt daar gebruik van. Na de 4 beklimmingen in het parkoers, waarvan de laatste, de Amerongse Berg, de langste en lastigste is, wordt er gewacht tot de groep weer compleet is. Daarna volgt over de dijken het misschien wel zwaarste deel van de rit: het op maximale snelheid de boel op een hoop proberen te rijden. Totale verbrokkeling is het gevolg. Rijders die zichzelf overschat hebben worden later weer door groepjes opgeraapt.

Het laatste stuk terug naar de Domstad wordt weer semi-gezamenlijk in twee groepen afgelegd om te arriveren bij het overvolle terras van "Het Ledig Erf" (café annex fietsclub). Een biertje is dan wel verdiend (en een paar volgende ook nog wel). Na al die sportdrank wordt er bij Dennis in de tuin nog wat sportvoedsel genuttigd en dan kan de thuisreis aanvaard worden.
Conclusie: Prachtige en drukke fietsdag. Tijdens het weekend Limburg (4-6 mei) zullen alle sterke verhalen te horen zijn.terras van "Ledig Erf" in Utrecht

Klik hier voor het verslag van Sander
klik hier voor fietsclub "Het Ledig Erf"
TERUG