Jaaroverzicht 2008
Het verenigingsjaar begint zoals altijd met de nieuw-jaarsreceptie op 2 februari. Gehuldigd werden o.a Henry Jacobs (kampioen), Ruud Sleper (vrijwillersprijs), Gert Tellegen (sportiviteitsprijs) en een groot aantal jubilarissen.
De echte opening van het wielerjaar is op 23 maart met de Paasrit. Lekker een eindje toeren met veel leden en na afloop ontbijten in de Loarkit met de rest van de familie. Eieren eten en eieren zoeken onder leiding van de Paashaas.
Op 4 april kan de nieuwe clubkleding afgehaald worden. En vanaf die datum wordt de Veluwe en wijde omgeving ineens een stuk fraaier gekleurd door de leden van HDKS in hun fraaie wieleroutfit
Op 24 april stappen Bas Huis in 't Veld en Marleen Vlaswinkel (allebei lid) samen op de huwelijkstandem.
Vier keer dit jaar ploft het mooie clubblad De Ketting op de deurmat.
Sander Pannekoek, Joop van Lennep en Theo Brons hebben er een echte "glossy" van gemaakt.
Twee tijdritten staan er op het programma.
Op 20 april de Gisolarit (23 deelenemers) en op 6 september de Zilveren Sigaret (13 deelnemers). Beide gewonnen door Theo Brons.
Woensdag 18 juni wordt de Ronde van Vaassen verreden en voor de derde keer met een grote inbreng van HDKS-vrijwilligers. Mede door het omlijstende programma in het centrum van het dorp wordt het een groot succes.
Ook twee pelotonsritten staan op de kalender.
De Willy Dokterrir op 18 mei (20 deelnemers) en de Druivenrit op 22 juni (18 deelnemers). De jonge Willem van Essen en de latere clubkampioen Wim Herms zijn de winnaars
Twee toerritten worden er gereden: De Holterbergrit op 6 juli en op 14 september de Posbankrit.
Sluitstuk van het wegseizoen is op 5 oktober de Boerenkoolrit (al ging de rit zelf niet door).
Landelijke bekendheid scoort HDKS met de veldtoertocht op 18 oktober. Ruim 1200 deelnemers wisten de weg naar Emst te vinden.
Laatste sportieve wapenfeit van 2008 is de Sportsbalmcross op 1 november in Epe. Hier behaalt Wim Herms zijn eerste kampioenschap.