Fietsdag Verkeer en Waterstaat woensdag 4 juni 2008
Al weer voor de zesde keer werd deze sportieve fietsdag voor werknemers van het ministerie van Verkeer en Waterstaat gehouden met de hulp van vrijwilligers van HDKS. Organisator en HDKS-lid Hermen Jan van Petersen zag een goede opkomst van de vrijwilligers en een wat mindere van de V&W-mensen. Enkelen hadden vertraging opgelopen door een file op de A50, maar om tien uur kon Hermen Jan de aanwezigen in de kantine van voetbalclub Wissel welkom heten. In de ochtend was er de tijdrit met start en finish op de voor ons zo bekende parkeerplaats bij de Boshuisweg. Verder was er een toertocht van ruim 60 kilometer. Onder deskundige leiding van Sander Pannekoek, Ruud Sleper en Rein Witteveen was de enige deelnemer verzekerd van optimale begeleiding. Gekozen werd voor een rondje waarin twee keer de Parel van de Veluwe werd "gekruist". Hierdoor zag Sander Markerink twee keer zijn dochter Loes langskomen in het peloton (Loes was een aantal jaren geleden wereldkampioene bij de junioren en ook eenmaal deelneemster aan deze V&W-dag).
Tussen de middag kon de lunch gebruikt worden om het terras van de voetbalkantine.
's Middags was er een gezamenlijke toertocht richting Veluwemeer.

Verslag van de middag (door Sander Pannekoek):

Vanmiddag vertrokken we met 22 man richting Tongerenseweg maar al na de tweede bocht moesten we de andere kant op door asfalterings werkzaamheden, dus via een zandweg naar de Molenweg. Via Tongeren richting ’t Harde met daartussenin een kuitenbijter, de Knobbel. Ik wilde niet in de weg rijden dus even snel erover en daarna uitrollen tot in ’t Harde waar Henk Jacobs lek reed. Zo kregen ook de eerste gelosten de kans terug te keren bij het peloton, zij besloten echter een kortere route te rijden dan de grote groep. Na de reparatie ging het via de Hoge Enk naar Elburg en langs de Noordelijkste kant van de Veluwe, en de zuidkant van het Veluwemeer, tot even voorbij Hulshorst. Onderweg werd nogmaals gestopt wegens een lekkende blaas maar verder was het heerlijk rustig fietsen in een waterig zonnetje. Wegens tijdgebrek ging het richting Nunspeet en Vierhouten waar opnieuw de achterband van Jacobs voor een korte stop zorgde. Omdat hij de weg wel wist werd er lekker doorgereden met constant de teller tussen de 30 en 33 km/u naar Emst waar we bij Schaveren afsloegen naar Wissel. Nog even langs de Berghoeve en de rit van 62 km zat er weer op.
Keurig op tijd ploften tevreden mensen met rode hoofden en natte ruggen neer op het terras van voetbalclub Wissel of stapten gelijk onder de douche. Al met al een heerlijk dagje gefietst en weer ruim 140 km op de teller.

Voor menig deelnemer was het zien van een wild zwijn al een bijzondere ervaring, de vrijwilligers konden aan het eind van de dag een wolf aanschouwen. Het was dan wel een Korenwolf, maar gesmaakt hebben zal hij zeker.

Klik hier voor
foto's EN filmpje
van Sander

Klik hier voor
verslag Hermen Jan
+ uitslag