WINTER 2010 (vervolg)

klik hier voor deel 1


Jacob, met naast hem de fruitmand van HDKS

Na de oproep in het vorige bericht blijken er inderdaad meer leden gevallen te zijn, maar zover mij bekend "zonder erg", zoals onze Zuiderburen zo mooi zeggen. Om geen ego's te beschadigen zal ik verder geen namen noemen.
Jacob schrijft op 13 februari in het gastenboek:
Beste fietsvrienden,
Even een update van mezelf. Inmiddels ben ik weer thuis. Behalve een gebroken heup heb ik ook te kampen met een hersenschudding. Tijdens het bijkomen van de operatie werd ik volgens de anesthesist zo wild dat er geen houden meer aan was, en vervolgens van de tafel viel. Resultaat een fikse hoofdwond en 7 hechtingen. Hier heb ik nog meer last van dan van de gebroken heup.
Thuis word ik gelukkig goed verzorgd door vrouw en dochters. Het herstellen gaat nu beginnen en zal enige tijd in beslag nemen. Ik denk dat de amstel gold race te vroeg komt voor mij.
Het is niet zo erg dat ik de fietsen op marktplaats heb gezet. Wanneer het weer mogelijk is, fiets ik zoals altijd graag weer voorop! Ik wil jullie bedanken voor de telefoontjes, kaarten, mailtjes e.d. en hopelijk tot gauw.
Vriendelijke groeten Jacob
gammanagel:

voorbeeld
Dinsdag 16 februari even met Jacob gebeld:
Hij is die bewuste zondagmiddag rond 13.50uur gevallen met lage snelheid, maar voelde meteen dat het fout was. Hij wist dat hij in de buurt van Ossenstal lag en hoorde later ook de sirene van de ambulance. Maar een mobieltje is geen GPS dus was een exacte locatie niet te bepalen. Na ruim een uur door een wandelaar gevonden en toen, zwaar onderkoeld, naar het ziekenhuis gebracht.
's Avonds geopereerd en daarbij is er in het dijbeen een 40 cm lange titanium gammanagel geplaatst. Op donderdag weer naar huis waar hij het been eigenlijk meteen mocht belasten, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Morgen komt de fysiotherapeut op bezoek voor de eerste behandeling en de oefeningen. Slapen blijft wel een probleem, ook omdat hij alleen nog maar op de rug kan liggen. Maar fietsen zal hij blijven doen, alleen niet meer onder winterse omstandigheden.
TERUG