HEUPLEEDLEDEN 10-3-2010

Ruud en Jacob

Woensdagmiddag ging Jacob Eilander op bezoek bij Ruud Sleper. Beiden liepen resp. viereneenhalf en vier weken eerder door een val met hun ATB in het bos een zware heupblessure op. Jacob viel, brak zijn linkerheup en moest vijf kwartier wachten totdat de hulpdiensten hem gevonden hadden en naar het ziekenhuis konden brengen. Ruud liep een zwaar gekneusde rechterheup op en kon door zijn vrouw in het bos opgehaald worden om daarna naar het ziekenhuis gebracht te worden.
Jacob moest na de operatie nog vier dagen in het ziekenhuis doorbrengen voordat hij thuis verder kon revalideren (hij liep door een ongelukkige val na de operatie ook nog een hersenschudding op).
Ruud had gelukkig niets gebroken en kon meteen weer naar huis. Vanuit een bed in de huiskamer zagen beide mannen veel van de Olympische Spelen in Vancouver.
Met beide personen gaat het ondertussen al een stuk beter al moeten ze zich nog op krukken voortbewegen. Fysiotherapie moet een voorspoedig herstel bevorderen. Met zo'n mooie titanium pen in het bovenbeen mocht Jacob al snel weer zijn been belasten, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Pijnlijk blijft het; vooral bij sommige bewegingen.
Ruud's herstel duurde door spierproblemen ook langer dan verwacht. Maar beiden zijn nu op de goede weg.
Deze middag konden ze mooi de overeenkomsten en verschillen van hun blessure doornemen.
Autorijden lukt al weer en een stukje wandelen met één kruk kan ook. Jacob heeft al de nodige kilometers op een damesfiets afgelegd en ook Ruud heeft zijn eerste korte ritje op de fiets van zijn vrouw erop zitten. Een damesfiets heeft een lage instap en je kunt makkelijk met de voeten aan de grond. Deze week wil Jacob proberen om een halve dag te gaan werken in Utrecht. Het meest ziet hij nog op tegen de reistijd naar zijn werkgever.
Ondanks de fraaie fruitmand van de club die de val opleverde is het toch iets dat niet voor herhaling vatbaar is.

TERUG