Gisola Tijdrit zondag 25 april 2010

Naar deze eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen was met enige spanning uitgekeken. Zou er nog wel voldoende belanstelling zijn? Wilde men liever "toerfietsen" dan "racefietsen"? Daarom werd beslotenm om met een voorinschrijving te werken, waarbij een minimum van 15 deelenemrs vereist was. Dat aantal werd met gemak gehaald, dus op deze zonnige voorjaarsdag was het lekker druk bij start en finish aan de Elspeterweg ter hoogte van de parkeerplaats.

klik hier voor de uitslag

klik hier voor Sander's foto's

klik hier voor Ruud's foto's

Voor leden van wielerclub “Houdt de ketting Strak” is al jaren de Gisola tijdrit de opening van het wielerseizoen.
Onder ideale weersomstandigheden werd zondag deze tijdrit verreden in de omgeving van Niersen met als klapper op de vuurpijl tweemaal de beklimming van de Hoge Duvel in Vaassen.
Vooral doet de jeugd het uitstekend bij de wielervereniging uit Emst. Zo stonden 11 jeugdleden aan de start in de leeftijd van 8 t/m 14 jaar. Winnaar in de categorie tot 10 jaar werd de achtjarige Jan Schokkenkamp met een tijd van 18.10.89.
In de categorie 11 t/m 14 jaar was er een felle strijd tussen twee jongens en één meisje.
Winnaar werd de 11-jarige Thymo Hage met een tijd van 14.45.45. Dat was maar liefst 1 minuut en 24 seconden sneller dan vorig jaar. Tweede werd de 13-jarige Gieze Nijboer met een achterstand van 10 seconden op de winnaar.
Ten opzichte van vorig jaar een verbetering van maar liefst 5 minuten en 42 seconden. Een enorme vooruitgang.
Onder het geweld van de jongens hield de 11-jarige Romy Berends zich uitstekend staande.
Zij werd derde met een achterstand van 30 seconden op winnaar Hage.
Een geweldige prestatie van dit natuurtalent.

Bij de senioren kwamen 21 deelnemers aan de start met als winnaar Theo Brons uit Apeldoorn. Brons heeft al vele tijdritten op zijn naam geschreven. Bijzonder fraai tweede werd de clubkampioen van 2009, Sander Pannekoek uit Vaassen. De achterstand van Pannekoek op Brons was 11 seconden. De derde plek was voor menigeen wel een verrassing. Dat Wim Karman goed kon fietsen, dat was al lang bekend bij de leden van Houdt de Ketting Strak, maar voor menigeen was het wel een verrassing dat hij als derde eindigde met een achterstand van bijna een minuut op winnaar Brons.

Bij de dames was Natascha Doornebos uit Emst de sterkste. Met een tijd van 30.02.16 had zij bijna een minuut voorsprong op Anja Gorkink-Uit den Bogaard. Derde werd Jolanda Karman uit Vaassen.
Met haar tijd van 31.40.23 was zij maar liefst 1 minuut en 36 seconden sneller dan in 2009.
Henk Boeve
TERUG