Willie Dokterrit 16 mei 2010
Op deze mooie lentedag werd de Willy Dokter Rit verreden over het parcours in de buurt van de Hoge Duvel. Dit keer zonder de sportieve sponsor zelf, die helaas verhinderd was. In totaal waren er 12 renners aan de start verschenen, waaronder Jolanda Karman als enige dame, voor 18 ronden met in totaal ruim 68 km. In aanwezigheid van het nodige publiek werd er van meet af aan volop strijd geleverd. Met name Eshwin Hamer deed veel werk en was daarmee de meest strijdlustige renner. Ook de traditionele twee tussensprints joegen het tempo omhoog en deden de groep "kraken". Veel ontsnappingen werden in de kiem gesmoord totdat 9 ronden voor het einde Jan Dokter, Henri Jacobs en de al eerder genoemde Eshwin Hamer er vandoor gingen. De achtervolging kwam laat op gang, maar door goed samenwerken kwam het hele veld 3 ronden voor het einde weer bij elkaar. Er ontstond een afscheiding van 5 renners. In de sprint bleek Bert Keizer de snelste voor Theo Brons en Eshwin Hamer.

verslag en foto's Wim Schakelaar en Bert Keizer
De wedstrijd bij de jeugdleden, die een afstand van bijna 25 km moesten overbruggen, kwam op naam van Thymo Hage in een tijd van 43.16.
Romy Berends eindigde op 1 seconde van de winnaar, Gieze Nijboer werd nummer 3. Iris Jacobs werd 4e en Tristan van de Worp, met materiaalpech, 5e.
Uitslag:
Senioren
Jeugd
1 - Bert Keizer
2 - Theo Brons
3 - Eshwin Hamer
1 - Thymo Hage
2 - Romy Berends
3 - Gieze Nijboer

Tussensprints:
1 - Bert Keizer
2 - Marti Bonhof
3 - Henry Jacobs,
1 - Bert Keizer,
2 - Bas Huis in 't Veld
3 - Theo Brons

klik hier voor 24 foto's klik hier voor 56 extra foto's
TERUG