beste HDKS-er
Tijdens de Rabobank-Sportsbalmcross in Epe was het prachtig weer, maar tot aan zaterdagochtend was er veel regen gevallen. Dat zorgde voor een zwaar en modderig parkoers. Of dat de reden was is niet bekend, maar met een opkomst van 16 deelnemers werd de uitstekende organisatie tekort gedaan. Dit jaar twee van de Wagenaarbrothers, Mathijs en Johan, aan de start. Zij reden, kop over kop, bijna het hele veld op één of meer rondes. Alleen Utrechter (en geen Utrechtenaar) Dennis Rijnbeek wist uit de klauwen van dit illustere duo te blijven. Beste HDKS-er werd Sander Pannekoek. In de laatste ronde besliste hij het duel met Bert Keizer in zijn voordeel. Bert kon zich na afloop wel de clubkampioen 2010 noemen.

clubkampioen 2010

best of the rest (Sander, Dennis en Bert)

finish van de Wagenaars
UITSLAG:

1. Johan Wagenaar
2. Mathijs Wagenaar
3. Dennis Rijnbeek
4. Sander Pannekoek
5. Bert Keizer
6. Peter van Grootheest
7. Wim Herms
8. Gert Tellegen
9. Eshwin Hamer
10. Bas Huis in ’t Veld
11. Theo Bouwmeester
12. Erik Beekman
13. Bennie Hagen
14. Matthijs Stegeman

Jeugd:
1. Romy Berends

Dames:
1. Natascha Doornebosch

Henk Boeve:
Wat was dit jaar de Rabobank-Sportsbalmcross zwaar, die verreden werd op het parcours aan de Dellenweg tegenover de Hertenkamp.
Zaterdag werd onder prachtige omstandigheden deze cross voor de negentiende keer verreden. Maar tot zaterdagochtend was er wel veel regen gevallen. Dat zorgde toch wel voor een zwaar en modderig parcours. De Wagenaarbrothers, Mathijs en Johan, hadden daar echter weinig problemen mee. Zij reden kop over kop bijna het hele veld op één of meer ronden van 3600 meter. Alleen Utrechtenaar Dennis Rijnbeek finishte nog in dezelfde ronde.
In 2009 werd Mathijs Wagenaar eerste en Johan tweede. Dit jaar was het net andersom. Nu werd Johan Wagenaar eerste en zijn broer Mathijs tweede. Zij hadden een straatlengte voorsprong op nummer drie, Dennis Rijnbeek uit Utrecht.
Op de vierde plek eindigde Houdt de Ketting Strak lid Sander Pannekoek, die veel concurrentie had van Bert Keizer, die als vijfde eindigde. Pas in de laatste ronde besliste Pannekoek het duel met Keizer in zijn voordeel.
Zeer opmerkelijk was het rijden van het jeugdige talent Romy Berends. Zij werd bij de jeugd eerste. Ondanks dat de jeugd een minuut later startte dan de senioren, ging zij na ruim 30 minuten fietsen onder alle deelnemers als elfde over de finish. Niet voor niets behoorde Nederlands kampioene Romy Berends afgelopen jaar tot de genomineerden om gekozen te worden als sportman, sportvrouw van de Gemeente Epe.
Bij de dames werd Natascha Doornebosch eerste.

TERUG