Het is inmiddels een goede gewoonte dat Jaap Fleming aan het eind van het fietsseizoen roept dat hij volgend jaar mee wil doen met de ronde van Vlaanderen, dit jaar werd hij gesteund door Bennie Overbosch die ook de fiets in de schuur teruggevonden had.
Na vele aankondigingen dat het dit jaar echt ging gebeuren gingen we met 4 personen in de voorafgaande 3 weekenden zowel op zaterdag als zondag 100 km ritjes fietsen.
De HDKS ploeg: Mattijn, Eshwin, Arend en Erik, geen Jaap en geen Bennie. Maar wel heel mooi weer voorspeld, dus het grote smoezenboek kon terzijde gelegd worden en op 2 april om 3.30uur enthousiast uit bed en 4.00 uur vertrek bij Arend.
Rondje van 145 km mogen fietsen (en stukjes stuiteren) in een zonovergoten Vlaanderen, samen met nog 20.000 andere wielertoeristen en enkele fanaten.
En zoals altijd, de beste stuurlui stonden aan wal, of in ons geval aan de kant. Jaap en Bennie ontpopten zich als een van de luidruchtigste toeschouwers zowel op de koppenberg als op de kapelmuur, praatten alweer over de 2012 versie en hebben op gepaste wijze de gastronomische zijde van de Ronde verkend.
Ronde van Vlaanderen
zaterdag 2 april 2011

verslag Erik Beekman

’s Avonds om 23.00 uur weer thuis, iedereen en alles nog heel, tevreden te bed en de dag erna lekker voor de televisie om te zien hoe de grote jongens het doen.

Even in de rij voor eten en drinken.


Net te druk om te fietsen, de Koppenberg en de Kapelmuur gelukkig minder druk


Erik stuurde een aantal foto's en ook bovenstaande.
Of er een link is met HDKS is niet bekend , maar dat de heren hebben afgezien op de Vlaamse bulten staat buiten kijf.

Jaap Fleming

Bennie Overbosch

Alles klaar voor morgen, wij klaar voor vandaag.

TERUG