Zilveren Sigaret zaterdag 10 september 2011
drie artikelen in de diverse bladenklik op artikel voor meer
verslag Henk Boeve:
Bij de eerste tijdrit in 1977 om de Zilveren Sigaret kwamen destijds 11 renners aan de start. De toen 17-jarige zoon van van Essen werd winnaar in een tijd van 55.09.42. Bij de 35e Zilveren Sigaret van afgelopen zaterdag werd Theo Brons uit Apeldoorn winnaar met een schitterende tijd van 50.38.08
Van de 35 keer dat er gestreden is om de Zilveren Sigaret, heeft Brons deze tijdrit over 32 km in totaal 13 keer gewonnen. Een enorme prestatie van een geweldige sportman.
Als tweede eindige gastrenner Hendry van de Brink uit Hattem. Zijn tijd was 52.14.30 en als derde eindigde Sander Pannekoek uit Vaassen met een tijd van 52.49.97
Het jeugdige talent Mattijn Stegeman uit Vaassen werd vierde ( 54.18.63) en verbeterde zijn tijd ten opzichte van 2010 met maar liefst 2 minuten en 13 seconden.
Bij de dames was Jolanda van der Ende de snelste. Zij had een tijd nodig van 58.38.13
Dit jaar deden een drietal gastrenners mee, te weten Henry van de Brink uit Hattem, André Gijsendorffer en Hugo van Dijk, beiden uit Zwolle.
Van de Brink werd tweede ( 52.14.30), Hugo van Dijk achtste ( 55.10.80) en André Gijsendorffer dertiende ( 58.28.62)Zaterdag werd deze tijdrit om de Zilveren Sigaret voor de 35e keer verreden in de schitterende omgeving van Gortel en Niersen.
In 1977 was Willie van Essen uit Emst een jaar lang van het roken af.
Hij had altijd gezegd als ik een jaar van het roken af ben, dan ga ik een tijdrit organiseren voor een groep enthousiaste wielrenners uit Emst en omgeving. En van Essen is nog steeds van het roken af.
Het parcours is ook al die jaren precies hetzelfde gebleven en heeft een lengte van 32 km. Tijdwaarnemers van het eerste uur waren zaterdag weer aanwezig.
In 1977, bij de eerste tijdrit, waren de heren Wim Veldhuis uit Emst en Dick Roelofs uit Epe de mannen die de tijd op moesten nemen.
Wim Veldhuis stond zaterdag voor de 35e keer met een stopwatch in de hand.
Roelofs heeft het een groot aantal jaren gedaan, maar doet het nu niet meer.
De sponsor van de Zilveren Sigaret, Willie van Essen, wilde het jubileum van Veldhuis niet maar zo voorbij laten gaan en zette Veldhuis in het zonnetje.
Ook het bestuur van “Houdt de Ketting Strak” huldigde Veldhuis voor deze geweldige prestatie en kreeg Willie van Essen een attentie, omdat hij voor de 35e keer de tijdrit om de Zilveren Sigaret sponsorde. Nooit heeft Veldhuis een keertje overgeslagen. Een zeer knappe prestatie van een Houdt de Ketting Strakker in hart en nieren.
klik hier voor uitslag
klik hier voor foto's
(van Liesbeth Pannekoek)
klik hier voor tussenstand
(niet gecontroleerd en officieus)