De wandelgroep:

Gerrit Tellegen               
Wim de Wilde
Wim Veldhuis
Henk Boeve
Willie van Essen
Kor Stegeman
Gieze Nijboer
 

        Wandelgroep HDKS

Enkele jaren geleden werd er in de wintermaanden niet veel aan training gedaan. Toen kwam men op het idee om in die tijd 1 x  in de week een avondwandeling te maken van anderhalf uur. De groep bestond uit 8 mannen die elke maandagavond verschillende routes door Emst en omgeving liepen. Het vertrek was om 7 uur bij Henk Boeve. Dit jaar gaat de groep op maandagmiddag wandelen en kan er ook in de bossen worden gewandeld.

Ook het klompenpad in Emst van 10 km lang is inmiddels gelopen. We gaan nu ook met de auto naar andere plekken om daar te wandelen. 
Maandag 20 november hebben we gewandeld op de Noorderheide,dit ligt tussen Gortel en Vierhouten. Hier zijn 2 routes een van 1,5 km en een van 9 km lang. De 9 km lange route (struinroute) hebben wij gelopen. Deze  plekken zijn ook bekend bij de mountain-bikers Willy van Essen en Wim de Wilde.
Het was een prachtige route over de heide en door de bossen.

Noorderheide is eigendom van de fam. van Beuningen die daar vroeger een beek, vijvers en 4 verschillende piramides gebouwd hebben. De beek is 2,5 km lang en bestaat uit beton en veldkeien en is 80 cm breed en 15 cm hoog en 10 cm dik waardoor de zwijnen deze niet kunnen vernielen.
De piramides zijn ook gemaakt van beton en veldkeien. Het geheel was erg beschadigd en wordt op dit moment gerestaureerd door vrijwilligers die er al 2 jaar bezig zijn.

Kor Stegeman

Zie voor meer de site:
http://sites.google.com/site/piramidesnoorderheide/

 

1
 
2
 
3