Zondagochtend 2 april

Verslag: Sander Pannekoek

Zondag 2 april, de dag van ‘de Ronde’, begint mistig maar als ik op de fiets stap begint de zon die al te verdrijven. In Emst aangekomen staat er weer een flinke groep te popelen om op de pedalen te trappen. Voor mijn 2e fietstocht hadden we niet al te veel puf maar als er vijftien mannen als groep één vertrekken sluiten we toch aan. Het tempo zit er met Frans en Gerrit al lekker in en als we de IJsseldijk opdraaien kan er met het lichte windje iets mee nog een tandje bij. Voorbij Welsum wisselt het tempo op kop en dat heeft gevolgen achterin, een fietser moet lossen. Bij de nieuwe doorlaat wachten we eerst op de geloste en even later om een verzakt zadel weer op hoogte te zetten. Daarna …… gaat het weer snel naar Hattem, en mag er daarna iets geklommen worden.
De nieuwe-zuidweg gaat redelijk relaxed tot het laatste rechte stuk, net op het moment dat de kopmannen zich lijken klaar te maken voor de finale horen we een knal en een hoop geratel. Een spaak in het wiel van Chris de Ronde vond het mooi geweest en verstoorde een aanval, er werd sociaal gewacht en de boosdoener verwijderd. Nieuwe kopman Gertie draaide als eerste de Knobbel op maar kwam als laatste boven zodoende liep zijn plannetje om bovenop te keren de mist in, de anderen waren al halverwege de afdaling. Dan maar door naar ’t Harde en via de Scheepsbel naar Tongeren, en om tijd goed te maken ging dat natuurlijk weer in een vlot tempo. In dit laatste deel gaan we ons steeds beter voelen en draaien we lekker mee op kop en zijn we blij aangesloten te hebben.
Bij Ineke aangekomen zaten er al twee HDKSers op het terras en wij sloten aan op een plek in de zon, groep 2 zocht het even later iets verderop om van het zonnetje te kunnen genieten. Was weer een leuke ochtend.

bekijk hier enkele plaatjes

Zie hier de route op Strava

Hier de route van groep 2 op Strava

 

Verslag: Bert Albers

31 personen op het Willy van Essenplein, 15 personen voor groep 1, 14 voor groep 2 en 2 voor groep 3. Jammer dat er niet meer gegadigden zijn voor groep 3, dus bij deze een oproep voor meer deelnemers voor groep 3 op zondagmorgen. Samen fietsen is best leuk.

Ik mocht met groep 2 mee. Een rondje over Elburg de polder in richting Harderwijk. Lekker in de doorbrekende zon maar wel met een straffe wind tegen. Op wegen waar een aantal van ons nog nooit was geweest. Via het gemaal langs de dijk terug en via Elburg weer de polder uit.2x de knobbel over drukte wel de gemiddelde snelheid. Er is dus verbetering mogelijk.Bij Ineke kwamen alle 3 de groepen weer samen thuis voor een bakkie op het terras, groep 2 met een 88 km op de teller.
Een mooie rit.