ATB Clinic 27 november 2022

Op de mountainbike kun je jezelf altijd uitdagen om net even wat technischer te gaan rijden. Daar kun je in de wekelijkse ritten veel plezier van hebben. Tijdens de clinic op 27 november hebben we daar weer even aan getimmerd. We hadden snert in het vooruitzicht en het weer sloot daar geweldig bij aan; wat een druilerige regen. Dat was ook de reden waarom we de basisoefeningen zoals 8-tjes rijden, slalommen en rem oefeningen hebben overgeslagen. Zo veel mogelijk in beweging dus om jezelf vooral goed warm te houden in deze miezeregen. 

De eerste oefening was een korte singletrail met een technisch klimmetje meerdere keren rijden en op zoek te gaan naar ‘flow’ en technische verbetering. Met behulp van aanwijzingen en door de herhaling kwamen alle deelnemers steeds beter boven. Chris Ronde wist de klim nog technischer te maken door iedereen onderaan te laten afremmen zodat er nagenoeg vanuit stilstand aan de klim beginnen werd. Het komt dan niet aan op kracht maar op klimtechniek.

Die klimtechniek was hard nodig bij de volgende oefening. Een soortgelijke singletrail maar dan 3x langer met een 3x steilere klim die ook nog eens 3x technischer was door de vele wortels. Een aantal kreeg de smaak goed te pakken en iedereen wist zichzelf te verbeteren, dat is prachtig om te zien. Met een mooie omweg onder leiding van Bertus en Robert gingen we op weg naar de snert. 

In het clubgebouw van de WET in Wissel werd ondertussen door Henk Boeve, Harry Gorkink en Fraukje Bonnema (van de WET) hard gewerkt. De koffie stond klaar en de ‘echte’ snert van Ter Weele ging er compleet met roggebrood en spek en rookworst in als koek. De verzorging was super goed geregeld.  En het weer? Op de fiets is het altijd goed

Annemiek van Loon