«

»

Bart Kamphuisrit 2017

Bertus van den Burg uit Epe is winnaar geworden van de Bart Kamphuis rit voor leden van wielerclub Houdt de Ketting Strak uit Emst. Als tweede eindigde Emsternaar Gertie Tellegen en derde Marcel Commendeur uit Zuuk.

Bij de Bart Kamphuis rit moeten alle tellers en telefoons ingeleverd worden bij de jury, want voor de deelnemers is de afstand onbekend. Wel moet vooraf gezegd worden met welk een gemiddelde ze de Bart Kamphuis willen fietsen.

Achteraf werd bekend gemaakt dat de afstand 50.3 km was.

Winnaar van den Burg had opgegeven dat hij wilde fietsen met een gemiddelde snelheid van 32.8 km. En wat nog nooit eerder gebeurd is bij dergelijke regelmatigheids wedstrijden is het feit dat van den Burg op de seconde nauwkeurig het parcours aflegde met zijn opgegeven gemiddelde van 32.8 km.

De als tweede geëindigde Gertie Tellegen had een gemiddelde opgegeven van 30.9 km. Op de streep was hij slechts 3 seconden te snel.

Marcel Commandeur, de nummer drie, dacht de route te fietsen met een gemiddelde van 32.3 km, maar was uiteindelijk 27 seconde sneller, want zijn werkelijk gemiddelde was 32.5 km.

Start en finish waren dit jaar bij café van de Schepop in Emst. De 50.3 km route ging via Wissel, Zuidweg,Dellenweg,Oenerweg, Oene richting Jonasweg in Vaassen om vervolgens in Wenum de Zwolseweg over te steken terug richting Vaassen om zo terug te keren bij café van de Schepop.

Henk Boeve

Bekijk hier de foto’s