Bertus van den Burg wint Bart Kamphuis rit over onbekende afstand.

Bertus van den Burg is winnaar geworden van de Bart Kamphuis rit. 
Als tweede eindigde Louis Boumeester en derde werd Tessa Kuipers, allen woonachtig in Epe. Eindelijk mochten de leden van wielerclub Houdt de Ketting Strak uit Emst weer eens een onderlinge wedstrijd rijden. In september volgt de 2e onderlinge wedstrijd, namelijk een individuele tijdrit met de naam de “Zilveren Sigaret”. Deze tijdrit zal verreden worden in de prachtige omgeving van Gortel en Niersen.  

Bij de Bart Kamphuis rit moeten alle tellers en telefoons ingeleverd worden bij de jury, want voor de deelnemers is de afstand onbekend. Wel moet vooraf gezegd worden met welke gemiddelde snelheid ze de Bart Kamphuis willen fietsen. Achteraf werd bekend gemaakt dat de afstand 56.1 km was.

Winnaar van den Burg had opgegeven dat hij wilde fietsen met een gemiddelde snelheid van 31.8 km. Bij de finish bleek dat van den Burg iets te snel gefietst had, namelijk 15 seconden. Bijzonder knap van deze Epenaar.

De als tweede geëindigde Louis Boumeester was ook iets te snel, namelijk 25 seconden. Boumeester had een gemiddelde opgegeven van 32.8 km. Uiteindelijk legde hij het parcours af met een gemiddelde van 32.9 km.

Tessa Kuipers, de nummer drie, dacht de route te fietsen met een gemiddelde van 29.6 km, maar was uiteindelijk 39 seconden sneller, want haar werkelijk gemiddelde was 29.8 km. Dit is de eerste keer dat Tessa Kuipers in de prijzen viel bij onderlinge wedstrijden.

Start was dit jaar bij het Willie van Essen plein in Emst en de finish was bij de Hezebrink, eveneens in Emst. De 56.1 km route ging via Hezeplein, Oranjeweg, Vierhouten, Nunspeet, Zandenbos, ‘t Harde, Zuidweg, Kamperweg richting Heerde, Kanaaldijk Heerde, richting Epe, Zuuk, richting Wiemanstraat Emst, Brinkerweg Emst, Spoorstraat Emst, Hoofdweg Emst en vervolgens naar de finish bij de Hezebrink.

Ieder jaar wordt deze regelmatigheidsrit georganiseerd door Houdt de Ketting Strak ter ere van de in 2000 overleden, Bart Kamphuis, één van de oprichters van wielerclub Houdt de Ketting Strak.

Henk Boeve