Klimtijdrit

Door Henk Boeve

Onder een stralende zon en met een stevige oostenwind in de rug werd zondag de tweede onderlinge tijdrit voor leden van wielerclub “Houdt de Ketting Strak” uit Emst verreden. Deze tijdrit staat in de boeken als de “Klimtijdrit”. De start hiervan is op de Nieuwe Zuidweg nabij de Kamperweg en de finish boven op de Knobbel in ’t Harde.

En wie de jeugd heeft, heeft de toekomst is een belangrijk gezegde. En “Houdt de Ketting Strak” heeft een aantal geweldige jeugdleden die hun mannetje staan in het tijdrit rijden.

Zo werd de 16-jarige Stijn van Lohuizen winnaar met een gemiddelde van 42.6 km. Van Lohuizen noteerde een tijd van 11.32.34 over het heuvelachtige parcours van 8.2 km. Op de 2e plaats eindigde ook een jeugdlid, namelijk de 17-jarige Jelle ter Weeme met een tijd van 11.39.53. Als derde eindigde de winnaar van vorig jaar, Louis Boumeester, en zijn tijd was 11.45.78. Vorig jaar had hij een tijd nodig van 12.13.35.

Ook dit jaar konden de deelnemers vooraf opgeven met welk gemiddeld ze dachten deze klimtijdrit te rijden.
Zo had Sander Pannekoek vooraf opgegeven dat hij de tijdrit wilde afleggen met een gemiddelde van 36.7 km en uiteindelijk reed hij de rit met een gemiddelde van 37.5 km per uur en werd winnaar. Op de tweede plaats eindigde Jan van de Vlekkert en derde werd Jan Dokter. Alle deelnemers waren uiteindelijk sneller dan dat ze vooraf hadden opgegeven.

KLIMTIJDRIT FOTO’S