Ledenvergadering

Door Henk Boeve

Afgelopen week was bij de Hezebrink in Emst de Algemene Ledenvergadering van wielerclub “Houdt de Ketting Strak” uit Emst. En wat een opkomst. Menige vereniging met veel meer leden zou hier jaloers op zijn. Op dit moment heeft “Houdt de Ketting Strak” 143 leden, waarvan 15 dames,  en nieuwe leden zijn nog steeds van harte welkom.

Uit de vergadering bleek ook wel dat “Houdt de Ketting Strak”, opgericht op 27 januari 1979, op alle fronten een gezonde vereniging is. Hopelijk blijft dat de komende jaren ook zo, want tijdens de vergadering werd een sponsorcontract tussen de Rabobank en Houdt de Ketting Strak voor de komende 3 jaar ondertekend. Namens de Rabobank zette René Steunenberg de handtekening.
Bij de bestuursverkiezing was Arend Stegeman aftredend en niet herkiesbaar. Bertus van den Burg zal de komende drie jaar zijn plaats innemen.

Ook wat activiteiten betreft in 2020 staat er veel op de agenda.
Traditioneel is er op 1e Paasdag de “Paasrit”. De renners vertrekken dan om half tien vanaf het Willie van Essen plein aan de Hoofdweg in Emst om tegen half twaalf de finish te bereiken bij de “Loarkit” in Vaassen.
Daar wordt gezamenlijk met de partners en eventueel hun kinderen genoten van een “Paasbrood” maaltijd met onbeperkt eiereneten.  
Het wielerseizoen wordt ook in 2020 afgesloten met de “Boerenkoolrit”. Dan kunnen de leden met hun partners genieten van onbeperkt boerenkool eten.
Dan zijn nog de diverse onderlinge wedstrijden, zoals de “Gisola tijdrit”, Klimtijdrit de Knobbel, de “Zilveren Sigaret” en de “Sportsbalm Cross”. Ook ontbreken de “Cialfo” rit en de “Bart Kamphuis” rit niet op de agenda. 

Het hoogtepunt van alle activiteiten zal ongetwijfeld de “Gisola Emster Veldtoertocht” zijn, die verreden gaat worden op zaterdag 17 oktober. Iedere deelnemer ontvangt dan weer een gratis voucher van Thermen Bussloo.
Bekijk hier de foto’s