Rabobank Sportbalm Cross 6-11-2021

Met een voorsprong van maar liefst 5 minuten en 26 seconden werd de 29-jarige Wouter Rorije uit Heerde, lid van MTB-club Epe, winnaar van de RabobankSportsbalm Cross, georganiseerd door wielerclub Houdt de Ketting Strak uit Emst. De wedstrijd ging over 45 minuten plus één ronde over een mooi parcours van 1.7 km rondom en over de zandbult aan de Dellenweg in Epe tegenover de Hertenkamp. Voor de meeste deelnemers was de zandbult een groot probleem, echter niet voor Rorije. Vanaf de start lag Rorije aan kop. In de eerste ronde kon alleen Timo van Dam, eveneens lid van MTB-club Epe, Rorije nog volgen. Maar in de tweede ronde kwam van Dam te vallen en toen ging Rorije er als een speer van door. Ronde voor ronde bouwde Rorije zijn voorsprong verder uit. Rorije was een jaar of 12 toen hij al bezeten was van het mountainbiken. Eén van zijn eerste wedstrijden, toen nog als jeugdlid, was op hetzelfde parcours aan de Dellenweg in Epe. Daarna ging Rorije diverse wedstrijden rijden in KNWU verband, maar door diverse blessures moest hij enige tijd geleden noodgedwongen hiermee stoppen. Sinds korte tijd is hij redelijk blessurevrij en gaat hij het wedstrijd rijden weer oppakken. De RabobankSportbalm cross was één van zijn eerste wedstrijden.

De 24-jarige Timo van Dam uit Epe rijdt ook wel mountainbike wedstrijden, maar dan marathonwedstrijden over afstanden van 100 kilometer en meer. Timo van Dam eindigde op de tweede plaats en had een voorsprong van 1 minuut en 51 seconden op Houdt de Ketting Strak lid René Steunenberg uit Vaassen, die als derde eindigde. Als vierde eindigde Joost van Oosterhout en op de vijfde plek eindigde Hans Peters, beiden uit Vaassen en lid van Houdt de Ketting Strak.

Jammer was dan geen enkel lid van TC Veluwe, ondanks dat ze wel uitgenodigd waren, aan deze mountainbike cross hebben deelgenomen.

Henk Boeve

 1.  Wouter Rorije                 MTB club Epe
 2.  Timo van Dam                MTB club Epe
 3.  René Steunenberg          Houdt de Ketting Strak
 4.  Joost van Oosterhout     Houdt de Ketting Strak
 5.  Hans Peters                     Houdt de Ketting Strak
 6.  Koen Draaijer                 MTB club Epe
 7.  Johan Hofmeijer             MTB club Epe
 8.  Erwin Horst                    Houdt de Ketting Strak/MTB Epe
 9.  Hans van Heerde            MTB club Epe
 10. Gerrit Peters                Houdt de Ketting Strak
 11. Bas Huis in ’t Veld     Houdt de Ketting Strak
 12. Peter van Grootheest  Houdt de Ketting Strak
 13. Roberto van Goor       Houdt de Ketting Strak
 14. Marcel Commandeur  Houdt de Ketting Strak/MTB Epe

Bekijk hier de foto’s