Roabobank-Sportsbalmcross.

 

10 november 2018 was het weer zover, als afsluiting van 2019 stond de Rabobank-Sportsbalmcross weer op het programma. ’s Morgens zijn vrijwilligers al vroeg in de weer om een mooi parcours uit te zetten rond de zandbult bij de Hertenkamp. Ook wordt een zgn. chickenrun in het parcours opgenomen, dan hoeven de deelnemers niet over de zandbult maar mogen een wat makkelijkere maar langere route om de bult heen nemen.

Rond 13.00 uur verzamelen de 16 deelnemers zich, samen met de juryleden en een behoorlijk aantal toeschouwers. Gertie verzorgt namens de PLUS zoals gebruikelijk de warme chocolademelk met slagroom en de nodige plakken cake.

Om half twee worden de renners weggeschoten en stuiven op de eerste bocht af om een zo goed mogelijke positie te verwerven. Wat volgt is een mooie wedstrijd, waarbij de jeugd zich laat gelden. De wedstrijd duurt 45 minuten en 1 ronde. Jelle leidt vanaf de start en wint soeverein. Ruim 2 minuten voorsprong op nummer 2. Met zijn winst verzekert Jelle zich ook van de titel Clubkampioen 2018 van HDKS.  Lionel komt helaas vroeg in de wedstrijd ten val maar weet zich gedurende de race naar een mooie 2-de plaats op te werken. Joost houdt de eer hoog van de senioren en eindigt als 3-de. De chickenrun was dit jaar niet populair, slecht 1 coureur heeft hem 1 maal gereden. Iedereen ging elke keer over de bult, sommigen in het begin fietsend, maar toch overwegend een deel lopend. Al met al een mooie wedstrijd, waarin we het droog hebben gehouden.

Dank gaat uit naar de sponsoren, de organisatie, de jury, de vrijwilligers, de toeschouwers en natuurlijk aan de deelnemers.

Bert Albers

Uitslag:

1

2

3

4

5

6

7

8

Jelle ter Weeme

Lionel Bouwma

Joost van Oosterhout

Gerrit Peter

Willem van Essen

Hans Peters

Gert Bijsterbosch

Chris Ronde

9

10

11

12

13

14

15

16

Erwin Horst

Robert Leusink

Sander Pannekoek

Henry Jacobs

Bas Huis in’t Veld

Peter van Grootheest

Jurgen Kocken

Bert Elskamp

Bekijk hier een serie foto’s gemaakt door Arend Stegeman
En hier nog een serie van pa Bouwma