Nieuwjaarsreceptie 2017

Door Henk Boeve
Op een bijzonder drukke Nieuwjaarsbijeenkomst van wielerclub “Houdt de Ketting Strak“ uit Emst konden de leden vanaf vier uur zaterdag middag onder het genot van een drankje en een hapje elkaar de hand drukken bij café van de Schepop in Emst en elkaareen sportief en gezond wielerjaar toewensen. Het seizoen 2016 werd tevens afgesloten met de uitreiking van een drietal prijzen.
Voorzitter Bert Albers memoreerde het afgelopen clubjaar met diverse hoogtepunten. Hoogtepunt in 2016 was absoluut de “Gisola Emster Veldtoertocht”. Als bekroning voor de uitstekende organisatie en route kreeg de “Gisola Emster Veldtoertocht” in 2011 het predicaat drie sterren, het hoogst behaalbare binnen de Nederlandse Toer Fiets Unie en dat werd in 2016 wederom volledig waar gemaakt. Gisola Isolatiewerken uit Emst zal tot en met editie 2017 in ieder geval de hoofdsponsor blijven van de Veldtoertocht.
Vanaf de oprichting op 27 januari 1979 zijn er altijd onderlinge wedstrijden geweest, zoals de Gisola Tijdrit, de Zilveren Sigaret, de Bart Kamphuis rit en nog vele andere en die worden nog steeds verreden.
Een ander hoogtepunt was het bekend maken van de clubkampioen 2016. Het unieke doet zich voor dat er niet één clubkampioen is, maar twee kampioenen met precies hetzelfde aantal punten. In de geschiedenis van “Houdt de Ketting Strak” is dit nog nooit eerder gebeurd. Komend jaar zullen Gerrit Peters en Louis Boumeester over de Veluwse wegen rond rijden in de schitterende kampioenstrui van “Houdt de Ketting Strak”.
De sportiviteitprijs ging na veel rekenwerk naar Gertie Tellegen. Tellegen kreeg deze prijs omdat hij altijd als deelnemer aanwezig was tijdens de onderlinge wedstrijden, wekelijkse trainingavonden en andere activiteiten.
De vrijwilligersprijs ging naar Annemiek van Loon. Zij ontving deze prijs voor het vele werk wat zij verricht als jeugdtrainster.
Voorzitter Albers maakte verder bekend dat “Houdt de Ketting Strak” op alle fronten een bloeiende vereniging is en telt op dit moment 136 leden.
Het bleef nog lang gezellig bij café van de Schepop.

Bekijk hier de foto’s