Nieuwjaarsreceptie 13 Januari

Bekijk hier de activiteitenkalender 2024

Bekijk hier de foto’s van de nieuwjaarsreceptie

Tijdens een goed bezochte en zeer gezellige Nieuwjaarsbijeenkomst onder het genot van een oliebol, gesponsord door Jumbo van Andel Epe, hapjes en drankjes van wielerclub Houdt de Ketting Strak uit Emst, bij ’t Smallert in Emst, maakte voorzitter Bert Albers in zijn toespraak de clubkampioenen en een jubilaris bekend.
Bij het toer kampioenschap was het Sander Pannekoek en hij was ook de enige jubilaris, want Pannekoek is 25 jaar lid van Houdt de Ketting Strak. Bij het clubkampioenschap was het Hans Dekker, die ook in 2022 clubkampioen werd, toen samen met Gerrit Peters.
Houdt de Ketting Strak met 129 leden is een bloeiende vereniging. Ze organiseren diverse activiteiten. Zo is er op 18 januari a.s. een spinning clinic georganiseerd, zondag 4 februari wordt er een gravelroute gereden, zondag 11 februari wordt er deelgenomen aan een MTB tocht elders in het land. En zo gaat het hele jaar door met de activiteiten. Ritten die er uit springen zijn op zondag 31 maart de Loarkit Paasrit, het weekend Limburg van vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni en de Boerenkoolrit van zondag 27 oktober. Ook de Cultuurhistorische tocht van zondag 25 augustus mag er zijn. Vorig jaar was dat een enorm succes.
Houdt de Ketting Strak is op 27 januari 1979 opgericht. Rond 1975 waren in Emst een aantal sportmensen, die regelmatig op een race- of ATB-fiets gingen zitten. Dat deden ze om hun conditie in de zomermaanden op peil te houden voor het schaatsen in de winter. Ook werden er in 1977 diverse onderlinge wedstrijden georganiseerd, zoals de Gisola tijdrit en de Zilveren Sigaret. Helaas worden deze wedstrijden in 2024 niet meer verreden. In januari 1979 werd besloten om er een officiële vereniging van te maken en kreeg de unieke naam Houdt de Ketting Strak.
Door Henk Boeve.