STRAVA segmenten

Tijdens de Coronaperiode werden er geen wedstrijden verreden en werd er een aantal keren een Strava segment uitgezet voor de leden om toch nog wat onderlinge competitie te hebben.

Dat werd best leuk ervaren zodat voor de winterperiode oog weer een aantal segmenten werden uitgedokterd door o.a. Joost v Oosterhout in de buurt van Tongeren en Welna. Het eerste segment van 12 kilometer kon tussen Kerst en nieuwjaarsdag verreden worden. Het weer werkte niet echt mee, veel regen en zorgde voor een natte boel, en het waaide ook nog flink. Er werden heel wat pogingen ondernomen en niet iedereen had evenveel geluk of kennis van het parcours. De start werd nogal eens gemist of strava deed moeilijk. Uiteindelijk kwam Joost van Oosterhout als snelste uit de bus, hij had dus een prima parcours uitgezet.

Eind januari was er een nieuwe kans, nu vanuit Niersen met een pittige lus door het Kroondomein. Alleen gooide nu sneeuw en vorst roet in het eten, spekgladde wegen in het eerst weekend leverde niet echt snelle tijden op. Door de dooi en regen in de week erop waren de omstandigheden nogal wisselend. De organisatie besloot er nog een weekje aan vast te knopen om een goede tijd te kunne zetten. Toch bleken de meesten in de eerste week al wel hun kruit verschoten te hebben of zagen geen mogelijkheid nog veel sneller te kunnen. Ook nu bleek Joost van Oosterhout weer de te kloppen man, enkel hijzelf verbeterde nogmaals de beste eindtijd. Alle anderen gaven de hoop op.

Twee leuke evenementen die de tongen en de toetsenborden los maakten, en door de een wat serieuzer dan de ander werd genomen. We kijken al weer uit naar het derde segement binnenkort, dan kan de ‘strijd’ weer losbarsten.