Boerenkoolrit 29 oktober

De opening van het wegseizoen voor leden van wielerclub “Houdt de Ketting Strak” uit Emst is altijd op 1e Paasdag. Dat was dit jaar op zondag 16 april. Dan wordt na afloop genoten van een uitgebreide Paasbrunch in de Loarkit in Vaassen.
De afsluiting van het wegseizoen was zondag met een boerenkoolbuffet bij café van de Schepop in Emst.
Het boerenkoolbuffet is niet alleen voor de leden van “Houdt de Ketting Strak”, maar ook de partners en eventuele kinderen zijn dan altijd van harte welkom.
Ruimschoots werd hier gebruik van gemaakt, ruim 60 personen genoten geheel gratis van een zeer uitgebreid boerenkoolbuffet.
Traditie getrouw opent Ineke Tellegen, uitbaatster van café van de Schepop, in het dialect het buffet.
Vanaf zondag 5 november gaan de leden op de mountainbike het bos weer in.
Henk Boeve

Zonnige ochtend met dreigende wolkenvelden en een harde wind uit het Noord-Oosten, en ook de radar vertoonde wat regen op komst. Toch nog een vijftiental fietsers aan de start voor deze afsluiting van het wegseizoen 2017. Na de discussie/overleg waar heen te fietsen, met tegen of meewind schoven we eerst nog even onder de luifel om droog te blijven.

De kopmannen stuurden naar het Noorden en de rest volgde trouw, of om zoveel mogelijk uit de wind te blijven. Via Zuuk en Epe naar Oene waar de wind nog een tandje meer tegenwerkte. Op de nieuwe dijk kwam een onverwacht talent naar voren fietsen, alsof hij hulp van boven kreeg😉, en werd het even later meer windsurfen. De beschutting werd opgezocht waar een luide knal uit de bakker z’n achterband klonk. Met een leenbandje en een plakker onder het gat in de buitenband werd het hersteld. Een wond, opgelopen bij de wissel, op zijn hand kon uw reporter afdekken met wat overjarige pleisters.

Daarna richting bossen waar het oppassen was voor alle takken maar ieder veilig doorheen kwam. Een paar ‘jonge honden’ leefden zich nog even uit op de Zuidweg en Dellenweg. Slingerend door Epe ging het op weg naar Emst voor de boerenkool.
Sander Pannekoek

Bij aankomst bij Van de Schepop hadden de eerste leden (eventueel met partner) al een plekje gevonden.
Degene die wel de buien en wind hadden getrotseerd zochten ook een plekje. Dat was niet zo moeilijk want de opkomst voor dit festijn was dit jaar wel wat lager dan voorgaande jaren. De zaal had zich inmidddels gevuld met de geur van boerenkool met worst.
Voor Bert was dit een goede reden om het gebeuren officieel af te trappen. Dit was wel bijzonder want het was het laatste evenement die wij in deze ambiance bij Van de Schepop hadden. Ineke werd daarom extra in het zonnetje gezet met een dankwoord en een bloemetje. Een traantje was bij Ineke zichtbaar en zij dankte iedereen voor de fantastische jaren die zij met HDKS heeft gehad met het 25 jarig jubileum van HDKS als hoogtepunt. Na deze ontroerende momenten was het de hoogste tijd om te doen waar wij voor gekomen waren.
De boerenkool met worst en alle andere ingrediënten smaakte weer als vanouds. Alle complimenten voor de kok!
Het was een gezellige bedoening op deze stormachtige zondag.
Harrie Gorkink

Bekijk hier de foto’s van de Boerenkoolrit en buffet