Rondje Genemuiden

Om 8.30 uur stonden we met 22 HDKS-ers op het Willy van Essen Plein voor het rondje Genemuiden. In twee groepen vertrokken we richting het pontje bij Veessen. Omdat groep 1 nog stond te wachten, konden we met de gehele groep het pontje op. Wel zo makkelijk voor de penningmeester en voor de schipper m.b.t. het afrekenen. En leuk voor de foto’s.

Daarna weer verder in twee groepen. Dit ging prima. Er werd gewisseld en gedraaid, soms links dan rechts of door het midden.

Toen werd het even spannend: we moesten in Zwolle oversteken bij de stoplichten. Het fietspad was afgesloten …. dan maar even snel oversteken over de 4-baans N weg. Onze kopman van dat moment en bekend met de route ging ons voor. We wisten niet helemaal zeker of we over konden en mochten steken, maar gezien het luider getoeter was het niet helemaal de bedoeling 😊 Gelukkig waren we goed herkenbaar.

Daarna kwamen we twee verstekelingen tegen uit groep 1. Uiteraard waren ze van harte welkom. Zeker toen bleek dat ze best wel veel kopwerk voor hun rekening namen.

En zo kwamen we met 11 + 2 HDKS-ers aan in Kampen waar koffie en appelgebak klaarstond. Of thee of cola! De barmannen hadden het er druk mee. Voordat iedereen appelgebak had en drinken begon de tweede ronde. Handig was dat op het plein een watertappunt was, zodat wij de bidons konden bijvullen.

We hadden afgesproken dit keer op de penningmeester te wachten. We waren toch de penningmeester kwijt. Deze was zo bang dat hij alleen achtergelaten zou worden, dat hij vast vertrokken was. Nou ja, een stukje. En toen konden we met tegenwind nog 35 km en de ‘knobbel’ naar huis terug.

Een geslaagde rit met super weer en goed verzorgd door de club.

Groeten,

Tessa 

Foto’s door Sander Pannekoek.