HDKS-feestavond

Door Henk Boeve

Wielerclub “Houdt de Ketting Strak” uit Emst bestaat dit jaar 40 jaar. Ter gelegenheid hiervan was er zaterdagavond voor de leden en de partners een grote feestavond in de Hezebrink. Rond de 140 personen hadden gebruik gemaakt van de uitnodiging. En wat voor een feestavond werd het. Zowel het bestuur als de feestcommissie van de jubilerende vereniging hadden er dan ook alles aan gedaan om er een feest van te maken om niet snel te vergeten.

Het begon met een openingswoord door voorzitter Bert Albers. Onder het genot van een kop koffie met gebak zette hij acht jubilarissen in de bloemetjes, die vanaf de oprichting lid waren, te weten Willie van Essen Sr, Willie van Essen Jr., Henk Jacobs, Roef van de Beek, Kor Stegeman, Gerrit de Groot, Wim Veldhuis en Henk Boeve. Daarna verhuisden de feestgangers naar de feestzaal, die versierd was met wielerkleding uit het verleden, racefietsen van 40 jaar terug, ouderwetse fietshelmen etc. etc. Behalve het optreden van een live band werd er een rondje ouderwetse bingo gespeeld met als hoofdprijs een kruiwagen. Een prachtige ludieke prijs, want vooraf hadden de leden met elkaar afgesproken van mocht er iemand na afloop niet meer kunnen lopen of kruipen, hij of zij naar huis gebracht zou worden in een kruiwagen. Ondanks dat men de hele avond op kosten van de vereniging kon drinken, behoefde hiervan geen gebruik gemaakt te worden. Ook werd er een wedstrijdje gehouden met een hometrainer. De bedoeling was dat men in 2 minuten moest proberen een zo´n groot mogelijke afstand af te leggen. Uiteindelijk ging Robert Leusink met de grote beker naar huis en legde een afstand af van 3750 meter.

Heel bijzonder was de onverwachtse toespraak van Ineke Tellegen. Zij was 40 jaar geleden de uitbaatster van café van de Schepop, thans de Emsterie, waar destijds de oprichting heeft plaats gevonden van “Houdt de Ketting Strak”. In haar toespraak ging Ineke terug naar het verleden tot grote hilariteit van de aanwezigen. Een prachtige toespraak. De grote feestavond werd in de kleine uurtjes afgesloten met koffie met een hamburger.

Aan de hand van onderstaande link kun je de foto’s bekijken van deze topavond.

Bekijk hier de Foto’s