Gisola Emster Veldtoertocht 2018

Verslag GEVTT

De 18e keer. Geen regen maar wel een fris morgentje. Wat zou het worden? De HDKS troepen zijn er klaar voor. Om  8.15 uur een vroege vogel, om 8.40 uur wordt het druk en om 9.10 uur loopt het als een trein! En dat gaat nog even door. De route is eerst nog voorafgaand geïnspecteerd. Net als eerder bij een vergelijkbare tocht zijn er weer een behoorlijk aantal bordjes verdraaid tussen gistermiddag en vanochtend. Maar onze routebewakers kunnen alles op tijd corrigeren. Het eerste parkeerterrein is vol, evenals de kantine maar de helft is onderweg. Langzaam komt ook de zon er door en de temperatuur stijgt evenals het goede gevoel bij deze editie. Wat geeft het toch een goed gevoel als dat eerste parkeerterrein weer vol is en die honderden liefhebbers met hun fiets naar de start gaan.

Even na elf is het duidelijk als de telling al iets van 1000 belooft. Post 1 heeft te weinig bouillon want velen drinken er twee in een mooi zonnetje op de hei. En er zijn maar net genoeg energierepen voor de ruim 400 man/vrouw die de 60 km rijden. Maar het maakt niet meer uit voor het resultaat. Ook al omdat er vrijwel geen enkel voorval voordoet.

Uiteindelijk staat de teller op 1121. En de GEVTT gaf niet alleen voor de vrijwilligers een goed gevoel. Vele rijders getuigen van hun positieve ervaring. En niet allen door hun saunabon of de zon. Weer een topdag van/voor HDKS!

 

Cees Filippo
Coördinator Gisola Emster Veldtoertocht.

 Verslag GEVTT

De 18e editie van de Gisola Emster Veldtoertocht gaat de boeken in als één van de meest succes volste. Onder prachtige weersomstandigheden kwamen maar liefst 1121 mountainbikers naar Emst. Hiermee komt de 18e editie wat aantal deelnemers betreft op de 4e plek. Alleen in de jaren 2011, 2012 en 2013 kwamen er iets meer deelnemers.

Deelnemers kwamen uit alle hoeken van Nederland. Maar er kwamen ook heel veel regionale mountainbikers aan de start. Zelfs wisten 2 Belgen de weg naar Emst te vinden. Ze waren rond half zes vertrokken vanuit een klein plaatsje in de buurt van Brussel. Na afloop waren ze vol lof over de organisatie en schitterende omgeving. Ze hebben het voornemen om in 2019 hun vakantie door te brengen op een camping in Emst.

Eén van de regionale deelnemers was Barmond Houtman (49 jaar) uit Heerde. Hij reed de 45 km route. Ondanks dat hij in de omgeving woont van Emst was hij bijzonder enthousiast over het afwisselende parcours. Het was niet de eerste keer dat Houtman naar Emst komt. Ik kom graag naar Emst. Prachtige routes, uitstekend uitgepijld, op alle gevaarlijke punten verkeersregelaars en een prima verzorging. Ook de verzorging was meer dan voortreffelijk. Hulde aan de Gisola Emster Veldtoertocht, zegt Houtman.

Opmerkelijk dit jaar was dat veel jeugdleden en dames de weg naar Emst wisten te vinden.

Na afloop ontving iedere deelnemer een gratis voucher ter waarde van 34,50 euro van Thermen Bussloo.

Henk Boeve


Foto's van Louis Boumeester.