HDKS Nieuwjaarsreceptie 12 Januari.

Clubkampioen 2018 Jelle ter Weeme en Toerkampioen 2018 Sander Pannekoek werden gehuldigd en in de bloemetjes gezet.

door Henk Boeve

Het jaar 2019 zal in het teken staan van het 40-jarig bestaan van wielerclub Houdt de Ketting Strak uit Emst. Tijdens de zeer goed bezochte Nieuwjaarsreceptie bij de Musketiers in Emst maakte voorzitter Bert Albers het voorlopige feestprogramma bekend.

Het feestjaar begint op zaterdag 23 maart bij Omnisportcentrum Apeldoorn. Dan zal voor de leden een clinic baanwielrennen gehouden worden. Vervolgens op zondag 7 april een MTB tocht elders in het land. Plaats blijft nog geheim. En als klap op de vuurpijl zaterdag 18 mei een grote feestavond met o.a. medewerking van een topband. Daarnaast zullen op deze feestavond nog diverse andere activiteiten plaats vinden voor de 136 tellende leden met partners van de wielerclub uit Emst.

Maar daarnaast blikte voorzitter Albers terug op het jaar 2018 en keek vooruit naar 2019. Ook dan zullen weer diverse onderlinge tijdritten verreden worden en op zaterdag 19 oktober zal wederom de Gisola Emster Veldtoertocht verreden worden met als start en finish sportpark ’t Hanendarp van vv Emst.

Ander hoogtepunt tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst is altijd de huldiging van zowel de toer- als de clubkampioen 2018. Dit jaar zijn dit Jelle ter Weeme als clubkampioen en Sander Pannekoek als toerkampioen. Jelle ter Weeme is in december 18 jaar geworden en de jongste clubkampioen sinds de oprichting van Houdt de Ketting Strak op 27 januari 1979.

Foto’s kunt je hier bekijken