Overlijden Henri Nijboer

Gisteren (maandag) bereikte ons het trieste bericht dat ons lid Henri Nijboer is overleden.

Onverwacht en veel te vroeg.

Henri was lid vanaf het eerste uur. Als jongeling mocht hij al meefietsen met de volwassenen van de vereniging. Leuk zijn de anekdotes die hij hierover kon vertellen.
Later nam hij een licentie bij de KNWU en werd hij een zeer succesvol renner. Hij won talloze wedstrijden. Zijn prijzenkast puilde uit.
Na zijn actieve wielercarrière bleef hij fietsen. Niet altijd even fanatiek, maar eenmaal op de fiets was hij gedreven. We mochten hem graag plagen door in de route een heuvel op te nemen. Konden we fijn ‘het gemopper’ aanhoren. Na afloop was het altijd fijn bij de nabespreking onder het genot van zijn kopje thee.

De liefde voor zijn vereniging “Houdt De Ketting Strak” was heel groot.
Die liefde uitte zich ook in het sponsorschap van zijn bedrijf Gisola. Vanaf het begin van HDKS als kledingsponsor, later onder meer met de Gisola tijdrit en natuurlijk de Gisola Emster VeldToerTocht. Altijd konden we een beroep op hem doen en niets was te veel.

We gaan de ‘Zwarte Panter’ erg missen.

We wensen alle nabestaanden en in het bijzonder Gieze en Riza veel sterkte toe met het verlies en het verwerken van het verdriet.

Namens het bestuur
Bert Albers

Zaterdag 26 Januari:  Hdks vormde een erehaag bij het afscheid van Henrii Nijboer.

(eigen foto)