12 maart: Ledenvergadering

Door Henk Boeve.

Afgelopen week was bij de Emsterie in Emst de Algemene Ledenvergadering van wielerclub “Houdt de Ketting Strak” uit Emst.
En wat een opkomst. Menige vereniging met veel meer leden zou hier jaloers op zijn. Op dit moment heeft “Houdt de Ketting Strak” 140 leden en nieuwe leden zijn nog steeds van harte welkom.
Uit de vergadering bleek ook wel dat “Houdt de Ketting Strak”, opgericht op 27 januari 1979, op alle fronten een gezonde vereniging is.Menige vereniging heeft problemen om financieel het hoofd boven water te houden, maar “Houdt de Ketting Strak” is ook op dat gebied kerngezond. De bestuursleden Bas Huis in ´t Veld en Harrie Gorkink waren aftredend en herkiesbaar, Er waren geen tegenkandidaten, dus beiden werden onder applaus herkozen.

Ook wat activiteiten betreft in 2019 staat er veel op de agenda.
Dat heeft mede te maken met het 40-jarig bestaan. Het jubileumjaar wordt zaterdag 23 maart gestart met de “Henri Nijboer Gisola Baanclinic” bij Omnisport in Apeldoorn. Zondag 7 april vertrekken de leden richting Leersum om daar de uitgepijlde MTB-route te rijden, Renners kunnen kiezen uit een drietal afstanden door een prachtig gebied, namelijk de Utrechtse Heuvelrug. Zaterdag 18 mei wordt het jubileumjaar min of meer afgesloten met een groot feest in de Hezebrink in Emst. Pr-man Henk Boeve maakte tijden de ledenvergadering bekend dat er genoten kan worden van de band 4Music en dat er op deze avond nog een aantal verrassingen te wachten staan.

Traditioneel is er op 1e Paasdag de “Paasrit”. De renners vertrekken dan om half tien vanaf het Willie van Essen plein aan de Hoofdweg in Emst om tegen half twaalf de finish te bereiken bij de “Loarkit” in Vaassen. Daar wordt gezamenlijk met de partners en eventueel hun kinderen genoten van een “Paasbrood” maaltijd met onbeperkt eieren eten.  

Het wielerseizoen wordt ook in 2019 afgesloten met de “Boerenkoolrit”. Dan kunnen de leden met hun partners genieten van onbeperkt boerenkool eten.

Dan zijn nog de diverse onderlinge wedstrijden, zoals de “Gisola tijdrit”, Klimtijdrit, de “Zilveren Sigaret” en de “Sportsbalm Cross”.
Ook ontbreken de “Cialfo” rit en de “Bart Kamphuis” rit niet op de agenda.

Het hoogtepunt van alle activiteiten zal ongetwijfeld de “Gisola Emster Veldtoertocht” zijn, die verreden gaat worden op zaterdag 19 oktober. Iedere deelnemer ontvangt dan weer een gratis voucher van Thermen Bussloo ter waarde van € 36,50.