Henri Nijboer Gisola Baanclinic 23-3-2019

De eerste activiteiten van wielerclub “Houdt de Ketting Strak” uit Emst in verband met het 40-jarig jubileum zijn gestart. En wat van een activiteit. Zaterdag 23 maart werd bij Omnisport in Apeldoorn van 12.00 – 15.00 uur de gehele wielerbaan afgehuurd. Voor het eerst in het 40-jarig bestaan mochten de leden de houten baan op voor een clinic, die de naam had meegekregen van de “Henri Nijboer Baanclinic”. Een ode aan de onlangs veel te jong overleden Henri Nijboer. Vanaf de oprichting lid van de Emster wielerclub. Heel bijzonder was dat zowel zijn dochter Riza als zijn zoon Gieze beiden aan deze clinic deelnamen. Na afloop was oud ploegleider Henk Keller van Sauna Diana, woonachtig in Steenbergen, aanwezig om wat anekdotes te vertellen en vragen te beantwoorden over de tijd dat Henri Nijboer bij zijn wielerploeg fietste.

Onder zeer deskundige leiding van een aantal mecaniciens van wielervereniging de Adelaar werd gestart met het afstellen van de baanfietsen. Daarna was het de beurt aan de trainers. Zij gaven tekst en uitleg wat de bedoeling was van deze baanclinic. Ja, en toen ging het gebeuren. De leden van de jubilerende wielerclub mochten de baan op. In het begin onder aan de baan om pionnen heen fietsen. De meesten waren toch wel een beetje bang om te vallen. Maar dat veranderde snel. Na een half uurtje aan het oefenen te zijn geweest, gingen de trainers vooroprijden. De snelheid werd opgevoerd. Het ging harder en harder. Als toeschouwer prachtig om te zien. Wat leert een mens dan snel. Vooral als je geen angst hebt. Maar was is die wielerbaan prachtig in Apeldoorn, met name in de bochten, wel erg stijl. Maar de trainers hadden de HDKS leden goed onder controle. Gelukkig maar één kleine valpartij. Maar daar zit ook niemand op te wachten.

Aan het eind van deze prachtige “Henri Nijboer Baanclinic” werd er nog een ploegenwedstrijd verreden. Een drietal renners sprongen er wat snelheid duidelijk uit. Met een snelheid van tegen de 50 km raasden Jelle ter Weeme, Chris de Ronde en Peter van Grootheest over de baan in Apeldoorn.

Zondag 7 april staat de tweede jubileum activiteit op de agenda. Dan gaan de leden van Houdt de Ketting Strak naar Molecaten Park Landgoed Ginkelduin in Leersum om dan deel te nemen aan een uitgepijlde MTB tocht over de prachtige Utrechtse Heuvelrug.

Hier een link naar de foto’s gemaakt door Tessa, haar vader, Gertie, Sander en word nog aangevuld door Ernst

Bekijk hier het filmpje op Youtube