Holterbergrit 2020

Foto’s Holterbergrit 2020

Op zondag 30 augustus werd de jaarlijkse Holterbergrit verreden.
Mooi dat dit clubevenement toch nog georganiseerd kon worden in dit bijzondere jaar. Totaal stond er 30 man/vrouw in Emst inclusief een volgauto van Sunweb die Henry had geregeld via Skoda Pouw Automotive uit Apeldoorn. Super geregeld Henry!
Nadat groep 1 met 13 rijders was vertrokken richting de Holterberg, ging kort daarna ook groep 2 met 17 rijders op pad.
De oude bekende route werd gereden naar Deventer, via Bathmen en ’t Loo richting de Motieweg. Vanaf daar was het ieder voor zich of in kleine groepjes de klimmetjes over.
Aan het einde van de Holterberg gewacht totdat iedereen er was en het mooie was dat groep 1 sommige rijders van groep 2 had ingehaald. Groep 1 had een andere route bedacht om aan het begin van de Holterberg te komen.
Na een kleine pauze vertrokken we richting de koffiestop in Heeten. Dit keer een andere koffie locatie dan we de laatste jaren gewend waren, maar het was er prima zitten.
Na de koffie en een stukje appelgebak weer vol energie op pad voor de laatste kilometers naar huis. Net na de koffie kregen we helaas een regenbui op de kop. Bij sommigen gingen de regenjackjes aan, maar eenmaal in Olst op de pont kon die ook alweer uit.
Vanaf de pont via Oene naar het kanaal gereden en ging iedereen zijn eigen weg richting huis.
De hele rit is goed verlopen en het was een geslaagde ochtend.
Thirza Gorkink