Bart Kamphuisrit 6-9-2020

Bekijk hier de foto’s van de Bart Kamphuisrit

Door Henk Boeve

Jolanda Karman uit Vaassen is winnaar geworden van de Bart Kamphuis rit voor leden van wielerclub Houdt de Ketting Strak uit Emst. Als tweede eindigde Harrie Gorkink, eveneens uit Vaassen en derde werd Natasha Doornebosch uit Epe. Zeer opmerkelijk dat 2 vrouwelijke leden bij de eerste drie eindigden.
Door het corona virus was de Bart Kamphuis rit de eerste onderlinge wedstrijd van dit jaar. Zaterdag 12 september a.s. wordt er gestreden om de Zilveren Sigaret tijdrit in de prachtige omgeving van Gortel en Niersen. Gebruikelijk bij de Bart Kamphuis rit moeten dan alle tellers en telefoons ingeleverd worden bij de jury, want voor de deelnemers is de afstand onbekend. Wel moet vooraf gezegd worden met welk een gemiddelde ze de Bart Kamphuis rit willen fietsen.
Achteraf werd de afstand bekend gemaakt en die was dit jaar 58.28 km.

Winnaar Karman had opgegeven dat zij wilde fietsen met een gemiddelde snelheid van 27.1 km. Bij de finish bleek dat Karman iets te snel gefietst had, namelijk 11 seconden. Een bijzonder knappe prestatie.
De als tweede geëindigde Harrie Gorkink was ook iets te snel, namelijk 19 seconden. Gorkink had een gemiddelde opgegeven van 30.1 km. Uiteindelijk legde hij het parcours af met een gemiddelde van 30.2 km. Natasha Doornebosch, de nummer drie, dacht de route te fietsen met een gemiddelde van 34.0 km, maar was uiteindelijk 1 minuut en 3 seconden te langzaam, want haar werkelijk gemiddelde was 33.7 km.
Start en finish was dit jaar bij de Emsterie aan de Hoofdweg in Emst.
Ieder jaar wordt deze regelmatigheidsrit georganiseerd door Houdt de Ketting Strak ter ere van de in 2000 overleden Bart Kamphuis, één van de oprichters van de wielerclub.