Ledenvergadering 16 maart

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van wielerclub Houdt de Ketting Strak, die dit jaar voor het eerst gehouden werd bij vv Emst, werd de bijna 65 jarige Sander Pannekoek uit Vaassen tot erelid benoemd. Alle aanwezige leden, en dat waren er ontzettend veel, waren het volledig eens met de voordracht van het bestuur om Pannekoek als erelid te benoemen. Sander Pannekoek is sinds 1999 lid van Houdt de Ketting Strak. In de afgelopen 25 jaar heeft Pannekoek ontzettend veel betekend voor de wielerclub. Jaren is hij druk geweest met het uitzetten van het parcours van de Gisola Emst Veldtoertocht. In de afgelopen jaren heeft hij duizenden foto’s gemaakt van de leden en de club en die zitten allemaal in zijn archief. Mocht het bestuur of een lid een beroep op Pannekoek doen, niets was hem te veel. En zoals voorzitter Bert Albers in zijn toespraak memoreerde, “in de toekomst zal zeker nog vaak een beroep op Sander Pannekoek gedaan worden”.

Op dit moment telt de wielerclub 131 leden. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Bij voldoende belangstelling komt er een nieuwe activiteit bij. Het idee is namelijk opgevat voor de wat oudere leden een extra activiteit te organiseren. Leden die niet meer (zo vaak) op een racefiets of atb fietsen komt er bij voldoende belangstelling op de donderdagmiddag van 13.30 uur tot ca 16.00 uur een fietstocht op de E-bike bij. Mag ook op een gewone fiets. Dit is niet alleen voor de HDKS-leden, maar ook eventueel voor de partners of een introducee. De bedoeling is dan met een voorrijder en een achterste rijder een afstand te fietsen van ca 30-35 kilometer door onze mooie omgeving. De bedoeling is dat de gemiddelde snelheid rond de 20 km per uur zal zijn. Omdat dit een nieuwe activiteit is van Houdt de Ketting Strak, mogen ook niet leden meefietsen. Het is wel de bedoeling dat ze na diverse keren (minimaal 5 keer) meegefietst te hebben, lid gaan worden van Houdt de Ketting Strak.En onderweg of na afloop samen, wel voor eigen rekening, een kopje koffie te gaan drinken.

Tijdens de ledenvergadering waren twee bestuursleden, te weten Jurgen Kocken en Bertus van den Burg, aftredend, maar wel herkiesbaar. Er waren geen tegenkandidaten en ze werden voor een periode van 3 jaar herkozen. Uiteraard kwam het niet doorgaan van de Gisola Emster Veldtoertocht ter sprake. Gezien het niet meer mee willen werken van de landgoed eigenaren, is het niet te verwachten dat de Gisola Emster Veldtoertocht in 2023 of 2024 door zal gaan. Op dit moment is wel de overkoepelde organisatie, de NTFU, in gesprek met diverse landgoed eigenaren, maar het is niet de verwachting dat dit resultaat zal hebben. De Veldtoertocht commissie van HDKS is op dit moment druk zoekende naar een alternatief. Zo denkt men o.a. aan een graveltoertocht.

De foto’s van deze avond, gemaakt door ere lid Sander Pannekoek, zijn te zien via onderstaande link.

Henk Boeve

Bekijk hier de foto’s van deze avond