Ledenvergadering

Door Henk Boeve

Afgelopen week was bij café van de Schepop de Algemene Ledenvergadering van wielerclub “Houdt de Ketting Strak” uit Emst. En wat een opkomst. Menige vereniging met veel meer leden zou hier jaloers op zijn. Op dit moment heeft “Houdt de Ketting Strak” ruim 140 leden en nieuwe leden zijn nog steeds van harte welkom.

De opkomst was wel geen 80%, zoals bij de verkiezing rond de Tweede Kamer, maar het zat er niet veel onder. Uit de vergadering bleek ook wel dat “Houdt de Ketting Strak”, opgericht op 27 januari 1979, op alle fronten een gezonde vereniging is.

Menige vereniging heeft problemen om financieel het hoofd boven water te houden, maar “Houdt de Ketting Strak” is ook op dat gebied kerngezond.

Ook wat activiteiten betreft in 2017 staat er veel op de agenda. Het bestuur denkt hierbij niet alleen aan de leden, maar ook hun partners worden niet vergeten bij de diverse activiteiten.

Bekijk hier de plaatjes

Zo is er op 1e Paasdag de “Paasrit”. De renners vertrekken dan om half tien vanaf het Willie van Essen plein aan de Hoofdweg in Emst om tegen half twaalf de finish te bereiken bij de “Loarkit” in Vaassen.
Daar wordt gezamenlijk met de partners en eventueel hun kinderen genoten van een “Paasbrood” maaltijd met onbeperkt eieren eten. Voor de kinderen worden er dan nog eieren verstopt en voor de leden is er dit jaar voor het eerst een wedstrijd surplace rijden bij de “Loarkit”. Normaal willen de wielrenners zo hard mogelijk gaan, maar bij het surplace rijden is het de bedoeling om zo lang mogelijk over een bepaalde afstaand te doen.

Het wielerseizoen wordt ook in 2017 afgesloten met de “Boerenkoolrit”. Dan kunnen de leden met hun partners genieten van onbeperkt boerenkool eten bij café van de Schepop.

Dan zijn nog de diverse onderlinge wedstrijden, zoals de “Gisola tijdrit”, Klimtijdrit de Knobbel, de “Zilveren Sigaret” en de “Sportsbalm Cross”. Ook ontbreken de “Cialfo” rit en de “Bart Kamphuis” rit niet op de agenda.

Dit jaar voor het eerst kunnen de deelnemers bij deze (tijd)ritten ook opgeven met welk een gemiddelde snelheid ze denken deze te rijden.

Verder nam Erik Beekman na 12 jaar als penningmeester in het bestuur te hebben gezeten, afscheid hiervan. Jurgen Kocken uit Emst is zijn opvolger.

Het hoogtepunt van alle activiteiten zal ongetwijfeld de 17e “Gisola Emster Veldtoertocht” zijn, die verreden gaat worden op zaterdag 21 oktober.

PR man Henk Boeve maakte tijdens de ledenvergadering bekend dat de directeur van Gisola, Henry Nijboer, besloten heeft om na 21 oktober 2017 in ieder geval nog tot en met 2020 de hoofdsponsor zal blijven van de Emster Veldtoertocht. Uiteraard werd dit met een warm applaus ontvangen.

Zie verder www.hdks.nl