MTB route Lochem/Vorden

Bekijk hier de foto’s

De activiteitencommissie had een week na de gravelride al weer een nieuwe activiteit op de kalender geplaatst, de vaste MTB route bij Lochem en Vorden fietsen. Gelukkig wel met de auto er naar toe dat scheelde al de nodige trapkilometers. De aanmeldingen liepen nog niet erg storm maar uiteindelijk stonden er tien namen op de lijst. De verantwoordelijke organisator zelf moest i.v.m. rugklachten helaas verstek laten gaan. 

De vooruitzichten waren redelijk met wat lichte regen in de nacht maar verder prima fietsweer. Bij aankomst in Lochem begon het licht te miezeren maar de radar was was positief voor de rest van de dag. Helaas was een van de opgegeven leden ziek geworden en zijn meereizende maatje zag het ook niet meer zitten.
Zeven mannen en een dame stapten op de fiets richting Lochemse berg en dat ging over mooie slingerende paden richting heuveltop. Een loszittende zadel van Niels na een paar kilometer was snel verholpen maar de crank van Robert zorgde voor een terugkerend probleem. Door het nodige klimwerk kreeg die crank het natuurlijk wel erg voor zijn kiezen en hing op een gegeven moment los onder de voet van Robert. Dus besloot hij na zo’n 15 kilometer de kortste weg naar het startpunt te nemen en gingen we met zeven verder. Door de vele regen van afgelopen tijd stonden er vele weilanden blank maar het parcours was grotendeels goed te rijden, op enkele kleine stukken na. Een paar flinke modderbaden dwingen ons tot een kleine omweg, al dan niet aangegeven. De route van Lochem was uitdagend door het hoogteverschil en de vele kombochten. De route van Vorden was wat vlakker maar ook wel heel veel korte bochten en hobbels door de vroegere greppels in de bosranden. De verbindingsstukken waren rechte bospaden. In het laatste deel waren Hans en Bas wel klaar met het geslingerd en lieten een stukje links liggen op een punt waar de routes samen kwamen.
Met vijf maakten we het laatste deel af om uiteindelijk moe maar voldaan bij het vertrekpunt terug te komen. Robert en Hans hadden de nodige koffie en thee al op en de rest vond dat prima en keerde huiswaarts.
Beetje jammer van de lage opkomst maar zeker eens leuk om daar te fietsen ook al hebben we het Kroondomein om de hoek.

Heren organisatoren, bedankt voor een leuke ochtend.
Sander Pannekoek