Paasrit

Zaterdagavond dacht ik nog dat het een verregende paasrit zou gaan worden, Maar het was droog zondagochtend dus enthousiast stapte ik weer eens op de racer richting Emst. Daar liep het langzaam maar zeker nog aardig vol en tikten we nog net de 25 deelnemers aan om 9.40 uur.

Dat het een gezellige rit moest worden met aangepast tempo dat was wel duidelijk en we vertrokken met z’n allen. De eerste en gelukkig enige lekke band kwam al ter hoogte van de Veluwse Bron. De route liep via modderige polderwegen richting de IJssel.  Door de modder en een regenbuitje kreeg het maar niet echt warm maar langs de IJssel ging het tempo omhoog en daarmee ook de lichaamstemperatuur. Het bleef grijs en nat, Pas voorbij Epe klaarde de lucht wat op en werd er nog flink tempo verhoogd richting de Loarkit. En de hele groep bleef bijeen, we kunnen het wel!

In de Loarkit was de paasbrunch al gestart en zagen we veel collega renners in vrijetijdskleding die toch het buffet niet wilden missen. Gezellig druk was het en de koffie, het brood en de eieren waren weer supervers en in overvloed aanwezig.

Niet al te veel leden durfden het op te nemen tegen Jelle ter Weeme die vorig jaar met overmacht de surplace wedstrijd won. Ook dit jaar was hij niet te verslaan.
1. Jelle ter Weeme  2. Bas Huis in t Veld  3. Henry Jacobs  4. Gerrit Peters 
De prijzenpot bestond uit diverse formaten choco-hazen, aangevuld met heerlijke taartjes. Net als al het lekkere brood zijn deze gesponsord door Marcel Commandeur. De eieren waren ook nu weer geleverd door José Lagerwey. Hartelijk bedankt sponsoren!

De zon meldde zich eindelijk, te laat, maar wel lekker tijdens de laatste kilometers richting huis.

Arend Stegeman