Boerenkoolrit

Zonnige Boerenkoolrit 2019

Op zondag 27 oktober werd, onder prachtige weersomstandigheden, de laatste gezamenlijke racefiets rit van dit seizoen gereden bij HDKS. Of diverse clubgenoten nog twijfelde of het feit dat de klok verzet was, een groot deel kwam op het allerlaatste moment aangeraced. Totaal vertrokken 35 fietsers in drie groepen.

In groep 2 waren sommige erg bezig met het beloofde einde en de boerenkool die op ons zou wachten in de Emsterie. Met vragen als: hoe laat is het nu, hoe ver nog, kunnen we al richting Emst. Toch hebben we ongeveer 60 km gereden voordat we voor de deur stonden bij de Emsterie. Deze laatste rit was een echte ‘Ketting’ rit. Goed onderling overleg over de route, doordraaien en iedereen een keer op kop, heldere posities, mooi gelijkmatig tempo 😊 en jawel echt wachten op elkaar. Een hoop gezelligheid voordat de fietsen opgeborgen worden. Conclusie van ons allen was dat dit seizoen zonder grote valpartijen en ongelukken is verlopen (voor zover bekend) en geen al te grote schade (hier en daar een uitzondering).

Vanuit groep 1 kwamen wilde verhalen over 40 gemiddeld (niet te zien op STRAVA en dus niet waar) en vanaf de brug niet meer terug in tempo. Tijd dus voor biertje, wijntje en toespraak van onze voorzitter Bert. Bert had vooraf een strenge mail gestuurd over aanmelden voor de boerenkool naar ons allen. Toch was zijn verbazing dat zich 55 mensen hadden aangemeld en er 62 mensen aanwezig waren. Uiteraard was er meer dan genoeg en hoe meer zielen hoe meer …….De heerlijke boerenkool lucht lokten velen.

Een leuke traditie en een gezellige manier om met elkaar af te sluiten. Op naar het ATB-seizoen.

Tessa Kuipers

Bekijk hier de foto’s